Primarul de la Bradu - invitat de seamă la Târgul Agro Pitești

Pe 26 aprilie, îm parcarea Jupiter City Pitești  s-a dat startul Târgului Regional Agro Pitești, unul dintre cele cinci târguri de acest fel din țara noastră. La eveniment au fost prezente oficialități locale și naționale . S-au oferit diplome de excelență fermierilor din județul Argeș, iar cei prezenți s-au înscris la tombola cu premiile puse la bătaie de sponsorii evenimentului. Printre premiile oferite de tombola târgului s-au enumerat: vouchere, coșuri cu produse, o mașină de împrăștiat amendamente pentru fertilizare, dar si un porc viu oferit de Radic Star.

Printre standurile cu produse felurite și utilaje agricole, s-a aflat și standul cu porturi și costume populare al Atelierului de Țesut de la Rucăr, secție externă a Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești. Totodată, în cadrul standului au fost expuse: un covor țesut acum 70 de ani, sarică (manta țărănească) din lână țurcană, costume populare și un catalog cu tipuri de broderii și fotografii de familie care înfățișează portul, una dintre fotografii are o vechime de peste 100 de ani. "Este o modalitate de a perpetua tradiția. Nu e suficient să porți costume populare, trebuie să știi să le faci și să se transmită mai departe. (...) Noi suntem foarte bine încadrați în tematică, totul este făcut din lână. Cel puțin în zona Rucărului, oaia este importantă. Tot ce este expus aici, este realizat din lână", a declarat profesoara Ana Vorovenci, de la Atelierul de Țesut Rucăr.

Pe scenă au fost invitate oficialitățile: Dănuț Alexandru Potor, secretar de stat- Ministerul Agriculturii, Ionuț George Diaconeasa, consilierul ministrului Daea, Amelia Elena Rust, director general Industria Alimentară în Ministerul Agriculturii,. Dan Manu, președintele CJ  Argeș, prefectul județului , Emilian Dragnea, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, primarul orașului Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu, primarul comunei Bradu, Dănuț Stroe, Marius Stroescu, directorul  APIA Argeș, Alexandru Valentin Țachianu, secretar de stat în cadrul Ministerul Agriculturii, dar și alți primari din județ.