Primarul de la Băbana - câştigător la „Casa verde”

Pe data de 10 octombrie 2016, se bloca traficul în zona Finanţelor Publice, din cauza imensei cozi de la Agenţia de Mediu, făcută de cei care aşteptau să îşi depună dosarul pentru a aplica în programul „Casa verde”.

Pe scurt, să primească bani pentru a îşi monta sisteme de încălzire ecologice. Săptămâna trecută, s-a dat publicităţii şi lista norocoşilor din Argeş cărora le-au fost acceptate proiectele privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire.

CITEȘTE ȘI ... Atenție! Căpușele au băgat în spital 4 argeșeni - alți 5 ar putea avea boala Lyme!

Printre aceştia se numără şi primarul comunei Băbana, Bebe Ivan, care va primi 6.000 de lei ca să îşi instaleze panouri presurizate. Conform programului „Casa verde”, în această sesiune de alocare a fondurilor, au fost disponibile 94 de milioane de lei, la nivel naţional, din care 60 de milioane lei pentru populaţie şi 34 de milioane lei pentru persoane juridice.

Pentru persoanele fizice sunt finanţate panourile solare (până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate) şi pompele de căldură (până la 8.000 lei).