(VIDEO) Primarul Cristian Gentea și reprezentanții noului Consiliu Local au depus juramântul de onoare


Astăzi, 19 noiembrie 2020, începând cu ora 11:00, după multe amânări, primarul ales al Piteștiului - Cristian Gentea și reprezentanții noului Consiliu Local au depus juramântul de onoare, marcând astfel, oficial, preluarea comenzii administrației publice a Piteștiului. 

Manifestarea s-a desfășurat în cadru restrâns din  cauza restricțiilor aflate în vigoare la acest moment privind prevenirea și limitarea răspândirii coronavirusului. 

Primul care a depus jurământul a fost Chivu Virgil Dumitru - USR PLUS, care a intrat online, acesta fiind în izolare la domiciliu.

A urmat apoi depunerea jurământului celor 19 consilierilor locali aflați în sală și anume: 

 Ionică Constantin Cornel – PSD
 Tudosoiu Dumitru – PSD
 Șerb Dragoș Andrei - PSD
 Preduț Mariana Tatiana – PSD
 Dumitrescu Dan Mihai – PSD
 Apostoliceanu Sorin – PNL
 Coteț Mihai – PNL
 Stan Ana – PNL
 Irimia Tiberiu Gabriel – PNL
 Tofan Gelu - PNL
 Șerbănoiu Răzvan Ionuț – PNL
 Dumitrașcu Maria Cătălina – PNL
 Mihăilescu Mihai Ioan – USR PLUS
 Plecanciuc Florin – USR PLUS
 Nedelcu Darius Sebastian – USR PLUS
 Gherase Ionuț – USR PLUS
 Miu Barbu – USR PLUS
 Dinu Dănuț – PMP
 Coman Sorina Marilena - PMP

Primarul Cristian Gentea a declarat următoarele: 

„Mulțumesc piteștenilor care au crezut în cuvântul dat lor, care mi-au arătat susținerea și m-au onorat cu încrederea. Acum am întărit prin jurământ că îmi voi respecta promisiunea.
Voi fi primarul tuturor piteștenilor, sunt determinat, am forța și curajul de a începe transformarea orașului pe care îl iubim. Voi fi acolo unde am promis – în stradă, în cartiere, printre oameni.
În Primărie, politica mea și a echipei mele este cea administrativă!” a declarat noul primar al Piteștiului, Cristian Gentea.
În 19 noiembrie 2020, plenul noului Consiliu Local s-a reunit în ședință pentru validarea și constituirea forului municipal deliberativ după alegerile locale din septembrie. Au depus jurământul: primarul Piteștiului, Cristian Gentea, și 20 din cei 23 de consilieri locali ale căror mandate au fost validate. Ceilalți 3 consilieri vor depune jurământul în viitoarea ședință de consiliu. Ședința a fost prezidată de decanul de vârstă, fostul primar și actualul consilier local Cornel Ionică, secondat de cei mai tineri consilieri locali, conform Codului Administrativ.
Ceremonia s-a desfășurat în prezența prefectului Emanuel Soare, a parlamentarilor argeșeni, a primarilor de orașe și de municipii din Argeș, a președintelui Asociației Comunelor Argeș.
Mediul universitar, prin rectorii celor două universități piteștene, Universitatea din Pitești și Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, dar și mediul de afaceri argeșean, prin președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură și cel al Asociației Oamenilor de Afaceri, au dat un semnal de încredere în noua echipă administrativă a municipiului reședință de județ.
„În următorii patru ani, energia și timpul meu vor fi dedicate lor, vecinilor, prietenilor, oamenilor din oraș pe care îi cunosc mai puțin sau nu-i cunosc deloc. Vreau să mă ridic la nivelul așteptărilor lor. Iar peste patru ani, Omul de Cuvânt care am promis să fiu să primească un vot administrativ și nu politic din partea piteștenilor! Atunci voi fi cu adevărat mulțumit!”
a mai declarat primarul Cristian Gentea.

 

După depunerea jurământului, primarul Cristian Gentea a participat la o conferință de presă.

Puteți viziona mai jos întreaga conferință: