Primarul comunei Bradu:  Avem comisie, pe fiecare sat, pentru a şti de situaţia celor aflaţi în autoizolare şi a vârstnicilor

Perioada aceasta este una dificilă pentru fiecare dintre noi, însă persoanele aflate în autoizolare sau vârstnicii vulnerabili au un regim mult mai strict de îndurat. Personalul din cadrul Primăriei Bradu, sub coordonarea primarului Dan Stroe, s-a preocupat ca cei aflaţi în situaţiile enumerate mai sus să fie mereu monitorizaţi şi sprijiniţi la nevoie. Săptămâna trecută, în localitate,  erau 23 de persoane izolate la domiciliu şi 10 bătrâni identificaţi ca fiind singuri şi care aveau nevoie de sprijin. 

 


 Oamenii ne-au anunţat de bunăvoie că au revenit din zonele cu probleme şi s-au autoizolat


Primarul Dan Stroe s-a declarat foarte încântat de faptul că cetăţenii din Bradu au fost responsabili, iar cei care au revenit din deplasări internaţionale au respectat condiţiile, fără să li se impună acest lucru.

„Am avut persoane care nu figurau în lista DSP, dar ei m-au sunat, când au ajuns în localitate, şi au intrat de bunăvoie în izolare. Oamenii au dat dovadă de respect faţă de semenii lor, faţă de comunitatea locală. Toţi cei izolaţi la domiciliu sunt verificaţi de Poliţia Locală, de cea Naţională. Am discutat mereu cu ei, însă nu a fost nevoie să le facem noi aprovizionarea, deşi suntem pregătiţi şi pentru asta. Au rude, prieteni care îi ajută şi nu au cerut niciun sprijin de la noi, până acum.”, ne-a explicat edilul Dan Stroe. 

 


Cum riscul în cazul infecţiei cu Covid-19 este mai crescut în cazul vârstnicilor, pentru categoria de vârstă 65+ s-au impus restricţii speciale, astfel încât să se limiteze la maximum ieşirile acestora din case. Administraţia locală din Bradu i-a identificat pe cei din această categorie pentru a şti cine va avea nevoie de sprijin pe viitor.

„Avem circa 900 de persoane din această grupă de vârstă, însă doar 10 sunt singuri şi vor avea nevoie de sprijin pe viitor. La nivelul primăriei Bradu, în Comitetul local pentru Situaţii de Urgenţă am constituit comisii, astfel încât să existe responsabili pe fiecare sat. Astfel, vor exista reprezentanţi ai administraţiei locale care vor cunoaşte în detaliu ce se întâmplă în zona lor, vor ţine legătura cu persoanele izolate şi cu cei în vârstă, vor şti cine are nevoie de sprijin, când vor să fie aprovizionaţi cu medicamente sau alte produse de consum etc.”, a explicat primarul Stroe strategia abordată. 

 


 Deşeurile celor aflaţi în izolare se ridică separat


Pentru că în cazul persoanelor aflate în izolare există o suspiciune de boală, regulile cer ca deşeurile acestora să fie ridicate separat. În pungile de gunoi pot fi aruncate măşti, mănuşi sau alte obiecte contaminate, care apoi să ajungă la cei care sortează deşeurile.

„Noi am încheiat contract cu o societate de ridicare deşeuri periculoase. Am oferit fiecăruia câte doi saci rezistenţi, pentru a pune gunoiul în unul şi pe acela să îl introducă în al doilea sac, conform regulilor. Şi se colectează separat, pentru a exclude riscul contaminării.”, ne-a declarat primarul Dan Stroe. 

 


 Măsuri de precauţie în cadrul Primăriei Bradu


„Noi nu ne-am încetat activitatea, suntem în funcţiune. Am venit zi de zi la birou, dar se vede că s-a redus traficul. Sunt puţini oameni care mai vin, iar pentru aceia am luat măsuri speciale pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19. Astfel, oricine intră, mai întâi se dezinfectează cu soluţia de la intrare. Se intră doar la parter şi nu mai merge cetăţeanul prin birouri. Persoane din compartimentul căruia se adresează vine în hol, la solicitant, pentru a îi oferi explicaţii, îndrumări sau pentru a îi prelucra cererea. Oamenii au fost înţelegători şi respectă regulile. Fac apel, în continuare, să respecte normele de igienă, să stea cât mai mult acasă, în propria gospodărie şi să evite aglomeraţiile.”, ne-a declarat primarul Dan Stroe. 
 

 

 

Sursa: saptamanalul ancheta