Primăriile oraşelor din Argeş au cheltuit miliarde pentru luminiţele de sărbători

În fiecare an, înainte de sărbători, administraţiile publice locale argeşene se pregătesc intens pentru a crea o atmosferă cât mai frumoasă pe străzile principale. Şi sfârşitul lui 2018 s-a lăsat cu investiţii serioase în decoraţiuni şi luminiţe, oraşele mari din judeţul nostru alocând miliarde bune pentru achiziţionarea acestora, în vreme ce localităţile urbane mai mici au preferat să se descurce cu ornamentele cumpărate în anii trecuţi.  


 Piteşti - 5 miliarde de lei
În acest final de an, recordmena la capitolul achiziţii de sărbători este primăria municipiului Piteşti. Dacă în trecut marile bulevarde ale Piteştiului erau mult mai întunecate, cel mai bine luminat fiind centrul oraşului, pentru finele anului autorităţile locale au băgat mâna destul de adânc în sac. Astfel, potrivit primarului Cornel Ionică, pe lângă instalaţiile şi decoraţiunile cumpărate în trecut şi care vor fi refolosite, au fost achiziţionate şi altele noi, în valoare de 5 miliarde de lei vechi, acestea având menirea de a transforma Piteştiul într-un oraş al luminilor.


 Mioveni - 1,3 miliarde
În trecut, Mioveniul reprezenta „mâna cea mai largă” când venea vorba de instalaţii şi decoraţiuni. De această dată, primarul Ion Georgescu împreună cu Consiliul Local au alocat 2,5 miliarde lei vechi pentru sărbătorile de iarnă. Din această sumă,  potrivit primarului, 1,34 miliarde au fost folosite la achiziţionarea de instalaţii şi decoraţiuni de sărbători, care s-au alăturat celor existente şi au reuşit să transforme şi anul acesta Mioveniul într-un oraş de poveste.


 Câmpulung - 0,6 miliarde, Curtea de Argeş - 0,5 miliarde
Alte două oraşe importante din judeţul nostru îmbracă straie de sărbătoare, însă fiecare după puterea financiară. Pentru acest final de an, conducerile primăriilor din Câmpulung şi Curtea de Argeş preferă să nu dea prea mulţi bani pe decoraţiuni. Astfel,  potrivit edililor, la Curtea de Argeş a fost alocat un buget de 500 milioane lei vechi, iar la Câmpulung, 600 de milioane. 


 La Costeşti, Ştefăneşti şi Topoloveni sunt refolosite vechile instalaţii
Cei mai economi în ceea ce priveşte pregătirile de sărbători cu decoraţiuni şi instalaţii sunt primarii din Costeşti, Ştefăneşti şi Topoloveni. Aici edilii oraşelor au luat decizia de a refolosi instalaţiile şi decoraţiunile pe care le-au achiziţionat în trecut, considerând suficiente ornamentele pe care le aveau de anii trecuţi şi făcând astfel economie la bugetul local.   

Sursa: saptamanalul ancheta