Orban zice pas primarilor PNL: Nu-l schimbăm pe Miuțescu!

Update 24 septembrie


În urma discuțiilor apărute în filiala PNL Argeș, președintele PNL Ludovic Orban a făcut o serie de declarații. Potrivit liderului PNL, Adrian Miuțescu nu va fi schimbat din fruntea conducerii PNL Argeș.

Celor care nu sunt la curent cu cele petrecute le reamintim că un număr de membri de partid au contestat actuala conducere a filialei, eludând creșterea înregistrată de partid la ultimele alegeri.

”La ora actuală, în Argeș, este o conducere aleasă care nu poate fi schimbată. Nu există un temei de schimbare a conducerii actuale, iar în ce mă privește, sunt mulțumit de această conducere pentru că rezultatele o dovedesc.”

PNL Argeș se situează pe locul 3 la nivel național ca și creștere la alegerile europarlamentare. Este o filială care a reușit o creștere importantă. Sigur că o să discut cu cei care sunt implicați în această dispută, iar PNL se va mobiliza la maxim pentru alegerile prezidențiale”, a declarat Ludovic Orban.

”În lumina acestor declarații, se poate spune că PNL Argeș își poate continua munca politică de susținere a lui Klaus Iohannis la alegerile din data de 10 noiembrie 2019”, se mai arată în comunicatul de presă.

 

Astăzi, 23 septembrie 2019 a fost depusă la Secretariatul General al PNL,  în atenția Biroului Politic Național al PNL, o scrisoare redactată și semnată de primarii liberali argeșeni alături de 70 de președinți de organizații locale precum și de personalități liberale locale incontestabile.


”În prezența președintelui PNL dl.Ludovic Orban am arătat că Filiala Argeș trece printr-o perioadă grea a existenței sale, măcinată fiind de tensiuni și conflicte interne puternice de care Adrian Miuțescu nu a fost și nu este străin.
Noi, primarii liberali argeșeni semnatari atât ai scrisorii despre care amintim mai sus cât și ai prezentului comunicat de presă am înteles să respectăm PNL și am urmat etapele statutare în demersurile noastre. De azi însă – dupa comunicarea intențiilor și doleanțelor noastre în mod oficial către conducerea partidului, înțelegem să facem public că, în opinia noastra, începând cu 23 septembrie 2019 Adrian Miuțescu nu mai este, de facto, președintele PNL  Argeș.
Noi am solicitat să se acorde o șansă acestui județ - județul Brătienilor, o șansă pentru argeșeni și pentru Partidul Național Liberal pentru câștigarea alegerilor prezidențiale, locale și parlamentare în județul Arges.
Aceasta sansa o reprezinta dl. Rareș Bogdan, europarlamentar PNL.”