Primăria Stolnici monitorizează vârstnicii singuri şi le face aprovizionarea

La Stolnici, au fost identificaţi 787 de persoane din grupa de peste 65 de ani, cupă cum ne-a declarat primarul Sevastian Pupăză Roşu, însă doar 9 dintre aceştia sunt singuri şi au nevoie mai mare de sprijin în această perioadă.

„Ca în toate zonele rurale ale României, predomină vârsta a III-a, însă noi nu avem decât foarte puţine persoane care au nevoie de ajutorul nostru. Restul au familii, copii, sunt în putere. Pe cei 9 pe care i-am identificat cu probleme de deplasare îi monitorizăm zilnic. Avem colege din Primărie care îi sună, merg la ei. Eu îi ştiu pe toţi aceştia şi ţin legătura cu ei pentru a le şti starea de sănătate şi dacă au nevoie de alimente sau medicamente.”, ne-a explicat primarul comunei Stolnici. În autoizolate sunt foarte puţini cetăţeni şi nu au creat probleme autorităţilor.

„Mai sunt 9 persoane în izolare, întoarse din Germania, Olanda. Săptămâna trecută au ieşit 4, şi-au luat certificate epidemiologice şi s-au întors la muncă, pentru că ei lucrau în afară şi i-a rechemat angajatorul. Poliţia îi monitorizează zilnic, să se asigure că nu părăsesc incinta. 


 

 Lucrările de investiţii sunt reluate


Primarul Sevastian Pupăză Roşu vine şi cu o altă veste bună. Săptămâna aceasta, se reiau lucrările la grupurile sanitare din incinta şcolii, care au fost suspendate o scurtă perioadă. La Dispensar nu are încă un termen de reîncepere a lucrărilor.

„Firma constructoare este din Bascov, la fel şi angajaţii şi le-a fost mai greu cu naveta din cauza restricţiilor de circulaţie, dar se vor regla lucrurile şi, din ce am discutat cu managerul, vor reveni şi ei. Eu în această perioadă fac demersuri pentru a demara asfaltarea DJ 679, pe care îl vom uni cu podul pe care l-am construit. Săptămâna aceasta merg să ridic avizele şi să dau autorizaţia de construire,  deoarece reprezentanţii firmei care fac proiectarea şi execuţia au spus că ei vin să înceapă lucrările.”, a explicat primarul.

De asemenea, în această perioadă, s-a început schimbarea lămpilor din sistemul de iluminat public.

„Avem 400 lămpi pentru toată comuna. Pe drumul judeţean şi pe principale am montat din stâlp în stâlp, iar pe uliţe din doi în doi stâlpi. Este o investiţie utilă pentru cetăţeni şi care va spori siguranţa acestora.”, a mai declarat Sevastian Pupăză Roşu. 

 

 

 Au fost dezinfectate toate spaţiile ce ţin de Primărie


Pentru a limita răspândirea virusului Covid-19, Primăria Stolnici a efectuat operaţiuni de dezinfecţie şi dezinsecţie în toate spaţiile pe care le are în administrare: toate grădiniţele, şcolile, primăria, ISU.

„În perioada următoare, dorim să dezinfectăm toate zonele mai aglomerate, cum este cea centrală, unde sunt magazinele, poşta. Vom analiza însă care sunt soluţiile, costurile şi vom lua o decizie”, a încheiat primarul Sevastian Pupăză Roşu.