Primăria Poiana Lacului asigură măşti de protecţie pentru dascăli şi elevi

În localitatea Poiana Lacului, toţi elevii au revenit în bănci în prima zi de şcoală. Primarul Ion Dumitrache ne-a declarat că s-au luat toate măsurile stipulate pentru a asigura protecţia elevilor şi a personalului didactic şi nedidactic.

„Ne-am pus la punct transportul elevilor, pentru că în microbuze iau prima dată contact. Cei din clasele I-IV vin la şcoală de la ora 8.00, iar cei de la V-VIII, de la ora 9.00, ca să fie puţini copii pe microbuze şi să nu fie expuşi vreunui risc. Aşa evităm aglomeraţia. De asemenea, în clase respectăm normele de distanţare, am asigurat dezinfectanţi şi măşti de protecţie, atât pentru elevi, cât şi pentru dascăli. Mai mult, dacă chiar va fi nevoie să se ţină cursurile online, am dotat şcoala, pentru profesorii şi copiii care nu aveau, cu 150 de tablete şi 25 laptopuri, conectate la internet.”, ne-a declarat primarul Ion Dumitrache. 


Deşi în privinţa şcolilor acesta este mulţumit de cum au fost coordonate lucrurile, este foarte nemulţumit de modul în care este distribuită apa la nivelul comunei. Cu toate că de curând, prin Consiliul Judeţean, societatea operatoare a reţelei a montat un sistem nou de pompare, nu este asigurată presiunea necesară la robinet.

„Cu reţeaua de apa încă nu s-a rezolvat. Fluctuează. A mers 3-4 zile perfect, apoi iar am avut fluctuaţii. Cred că nu se vrea.”, a menţionat acesta.