Primăria Poiana Lacului a achiziţionat tablete şi laptopuri pentru elevi şi profesori

Indiferent de ce scenariu va fi ales pentru începerea anului şcolar, elevii şi cadrele din comuna Poiana Lacului sunt pregătiţi atât pentru prezenţa fizică în bănci, cât şi pentru cursuri online. Săptămâna trecută, unităţile de învăţământ au intrat în posesia celor 150 de tablete şi 25 de laptopuri achiziţionate de către Primăria şi Consiliul Local Poiana Lacului, la iniţiativa primarului Ion Dumitrache.

„Pentru începerea şcolilor noi ne pregătim cu tot ceea ce este nevoie.  Am făcut dezinfecţie şi am luat toate măsurile pe care le-am gândit pentru ca elevii şi dascălii să fie în siguranţă. La noi s-a solicitat ca şcoala să înceapă în mod normal. Vom avea copiii în clase, însă ne pregătim şi pentru orele online. Am decis să achiziţionăm 150 tablete pentru elevi şi 25 de laptopuri pentru cadrele didactice, cu tot cu abonament la internet. În Poiana Lacului, sunt 680 de elevi şi preşcolari, însă în urma analizei situaţiei fiecăruia, s-a ajuns la un necesar de 150 de dispozitive. Primăria Poiana Lacului a asigurat fondurile pentru această achiziţie. Nu ne dorim să ajungem din nou la ore online, însă dacă un copil are COVID, şcoala se va închide pentru 2 săptămâni. Nu ne putem gândi atunci că avem nevoie de aceste tablete, pentru că numai procedurile de achiziţie durează 2 săptămâni. Aşa că mai bine ne-am asigurat că, dacă se opresc cursurile în şcoli, le pot continua în acest sistem de acasă.”, ne-a explicat primarul Ion Dumitrache.

Astfel, s-a reuşit achiziţia dispozitivelor, iar data de 14 septembrie îi va găsi pe şcolarii din Poiana Lacului pregătiţi pentru orice situaţie.