Primăria Pitești vrea să reabiliteze Bazinul Olimpic cu fonduri europene!

Primăria Pitești vrea să reabiliteze Bazinul Olimpic cu fonduri europene! CORNEL IONICĂ: Este o lucrare foarte importantă şi trebuie făcută de urgenţă. Întocmim proiectul în vederea accesării de fonduri europene.

Unul dintre cele mai importante obiective de infrastructură sportivă din întreaga ţară este Bazinul Olimpic de la Piteşti, care de-a lungul timpului a găzduit importante competiţii de nataţie, naţionale şi internaţionale. În ciuda acestui fapt, bazinul nu a avut parte niciodată de la construire de o reabilitare generală, lucrările făcându-se doar în momentul în care câte ceva nu mai funcţiona. Acesta a fost şi motivul pentru care municipalitatea a luat decizia de a întocmi documentaţia tehnico-economică în vederea modernizării Bazinului Olimpic.

CITEȘTE ȘI ... Schimbări în managementul DACIA!

De curând, a fost anunţată şi firma care se va ocupa cu acest lucru, câştigătoare fiind desemnată societatea Avensa Consulting din Iaşi, o firmă care în trecut a mai câştigat şi alte contracte de consultanţă cu municipalitatea. Suma pe care a fost semnat contractul este de 2 miliarde de lei, firma ieşeană urmând să întocmească documentaţia tehnico-economică, proiectul tehnic, detaliile de execuţie, dar şi să obţină toate autorizaţiile necesare investiţiei, principalul obiectiv al proiectului întocmit fiind eficientizarea activităţii bazinului prin modernizare şi montarea unui sistem de panouri solare.

CITEȘTE ȘI ... ALMA VENDIS ADG angajează! Salarii de 1700 de lei

„Este o lucrare foarte importantă şi trebuie făcută de urgenţă. Întocmim proiectul în vederea accesării de fonduri europene, principalul obiectiv fiind acela de scădere a costurilor de întreţinere a bazinului. Vrem neapărat să montăm un sistem de panouri solare pentru a încălzi apa din cele două bazine pentru că lunar se dau mulţi bani pe electricitate şi pe gaze. Vrem să beneficiem din plin de facilităţile energiei regenerabile. Totodată, vrem să anvelopăm clădirea, pentru că există mari pierderi de temperatură iarna. Acesta este un proiect ambiţios, dar cred că se poate realiza din fonduri europene”, ne-a declarat primarul Cornel Ionică.