Primăria Pitești susține campania „Vinerea Verde”!

Sub sloganul „STOP! Azi mașina stă pe loc!”, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat campania „Vinerea Verde”, care încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și, implicit, a emisiilor de carbon.
Primăria Municipiului Pitești s-a alăturat acestei inițiative, invitând angajații din aparatul de specialitate al Primarului și din instituțiile publice subordonate ca, în fiecare zi de vineri, să meargă la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun.

CITEȘTE ȘI ... Viceprimarii Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu au dat startul campaniei „Vinerea Verde” la Pitești!

Încă din prima zi a campaniei, din 2 aprilie, aproape jumătate din numărul salariaților care fac parte din aparatul de specialitate al Primarului au ales transportul alternativ pentru a se deplasa la locul de muncă.
Scopul inițiativei „Vinerea Verde”, la nivel local, este ca, până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul din patru angajați din administrația publică locală să vină la serviciu, în zilele de vineri, pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe, astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.