Primăria Pitești, apel la responsabilitate! Toaleta și canalizarea nu sunt coș de gunoi!

Ca urmare a numeroaselor sesizări din ultima perioadă, ce semnalează avarii apărute în sistemul de canalizare, în diverse zone din Pitești, SC Apă Canal 2000 SA precizează că acestea sunt cauzate, de cele mai multe ori, de înfundarea canalizării cu reziduuri menajere și nemenajere, identificate în timpul activității de deblocare.

CITEȘTE ȘI ... Amenințare cu bombă la Primăria Pitești: Apelantul a cerut 5000 de euro!


Aruncarea deșeurilor menajere și a altor obiecte în vasul de toaletă sau direct în canalizare de către locatari poate duce la înfundarea canalizării și la refularea apei menajere. Pe lângă neplăcerile cauzate de refularea dejecțiilor, care, în sine, generează disconfort și chiar amenințare la adresa sănătății publice, în perioada de iarnă se pot produce chiar accidente prin înghețarea deversărilor la suprafața drumurilor publice de-a lungul cărora sunt, de regulă, așezate conductele de canalizare. 

CITEȘTE ȘI ... Arestat la 19 ani. Și-a omorât prietenul de pahar

Odată cu izolarea la domiciliu, pe fondul restricțiilor impuse de riscul infectării cu noul coronavirus, se constată o accentuare a problemelor de funcționare a sistemului public de canalizare.

Modul în care anumiți utilizatori aleg să folosească serviciul de canalizare produce îngrijorare, dat fiind faptul că, în activitatea curentă, se identifică permanent blocarea rețelelor de canalizare atât cu reziduurile amintite, cât și cu alte materiale precum pietre, articole de îmbrăcăminte, sârme oțelite, componente auto/moto/velo, pet-uri etc.

”Facem, pe această cale, un apel la responsabilitate din partea cetățenilor și la înțelegerea faptului că prioritizarea acțiunilor de intervenție presupune, uneori, imposibilitatea de a rezolva, pe loc, situațiile create de înfundarea unui racord din neglijență, nepăsare sau rea-voință. Pentru eficiența oricărui serviciu public, este nevoie de colaborare și de respectare a regulilor, de ambele părți.”