Primăria Piteşti şi-a cumpărat platformă de ridicat maşini

Începând cu anul 2009, şoferii care parcau pe raza municipului Piteşti au fost terorizaţi de operatorii care - în parteneriat cu Primăria Piteşti - ridicau maşinile parcate neregulamentar, cei surprinși fiind nevoiţi să scoată câteva sute bune de lei din buzunar pentru a-şi recupera automobilul.

Practica părea să fi luat sfârşit în momentul în care a fost declarată nelegală, însă - după o reevaluare legislativă - la începutul acestui an, ridicarea mașinilor parcate neregulamentar a intrat din nou în vigoare. Primarul Cornel Ionică a anunțat deja oficial că ridicatul mașinilor va fi reluat în municipiu, iar acum a făcut şi un pas tehnic înainte, Primăria Pitești cumpărând un autovehicul special pentru această activitate. Având în vedere că parteneriatul public-privat din trecut se dovedise și controversat, și păgubos pentru municipalitate, aceasta din urmă a decis că va întreprinde acțiunile pe cont propriu și şi-a achiziţionat un utilaj special pentru ridicarea autovehiculelor.

Platforma a fost dată spre administrare Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului, urmând să intre la muncă începând cu luna mai.

Sursa: Săptămânalul Ancheta