Primăria Țițești dezinfectează străzile din comună

Primăria Țițești dezinfectează străzile din comună

În lupta cu acest virus pentru a reduce şi limita răspândirea Sras-cov-2, administraţiile locale iau măsuri drastice. Astfel, Primăria Ţiţeşti a achiziţionat substanţele  necesare acţiunilor de dezinfecţie a localităţii, pentru a fi pulverizate în spaţiile publice.

„Săptămâna trecută, am efectuat operaţiuni de dezinfectare în sediul Primăriei, Bibliotecă, Dispeceratul de apă, iar astăzi au început pe drumuri, atât pe cele asfaltate, cât şi pe cele neasfaltate, care sunt adiacente străzilor bituminate. În conformitate cu planul de măsuri adoptat la nivelul comunei Țițești, menit să combată îmbolnăvirile cu coronavirus, astăzi am început o amplă acțiune de dezinfecție pe raza întregii localități.”, ne-a declarat primarul Gheorghe Savu. 

 

Numărul de telefon al Primăriei disponibil pentru solicitări
Administraţia locală are în grijă şi persoanele vârstnice, dar şi pe cei aflaţi în izolare. „Am identificat cetăţenii din grupa de vârstă 65+, iar în cele 5 sate sunt circa 200 de persoane, însă niciuna nu are nevoie de ajutorul nostru pentru aprovizionare. Ne-au spus că au pe cineva în apropiere, fie el nepot, copil sau vecin, care să îi ajute. Noi le-am pus la dispoziţie numărul de telefon de la Primărie şi, dacă au nevoie de ceva, ne sună, şi le trimitem. Noi în sate avem magazine şi pot ieşi în intervalul permis. În izolare avem 135 de cetăţeni, veniţi din afară, la care se adaugă familiile acestora. Din fericire nu avem niciunul cu afecţiuni specifice virusului. Majoritatea respectă restricţiile, iar Poliţia ne-a sprijinit şi am colaborat foarte bine şi ne-a sprijinit ori de câte ori un răzleţ a încălcat regulile.”, ne-a povestit Gheorghe Savu.

Întrebat dacă Poliţia Locală îl sprijină să aplice măsurile, acesta ne-a explicat că nu are un asemenea serviciu, deşi s-a dorit. „Am avut hotărâre de Consiliu Local, s-a aprobat, însă PSD mi-a pus piedici şi nu am putut-o organiza. Acum ar fi fost utilă în comunitate, fiind nevoie de Poliţie în aceste momente, pentru a îi supraveghea pe cei în izolare, pentru a creşte gradul de securitate a cetăţenilor. 

Program scurt la magazine
Primarul Gheorghe Savu a fost foarte drastic cu măsurile luate. Una dintre acestea a fost reducerea programului de funcţionare a magazinelor. „Am luat decizia ca magazinele din comună să aibă un program de funcţionare mai scurt, ca să nu se mai strângă oamenii buluc şi să circule toată ziua după cumpărături, că au uitat să îşi ia. Magazinele au deschis între 7.00 şi 13.00. E timp suficient pentru a îţi face aprovizionarea. Ştiu că multora nu le convine, dar aşa evităm statul pe drumuri, aglomeraţia, interacţiunea socială şi respectăm regulile.”, ne-a declarat Gheorghe Savu.

Trei contracte semnate pentru noi investiţii
Deşi este stare de urgenţă, proiectele de investiţii nu au fost stopate. Primarul Gheorghe Savu a semnat trei contracte de lucrări. Unul va fi demarat luna viitoare, iar alte două sunt în faza de proiectare. Cel care se va demara în aprilie are ca obiectiv apărarea de mal prin confecţionare de gabioane pe pârâul Valea Mănăstirii şi refacerea drumului Uliţa Bisericii, care a fost afectat de inundaţii. În proiectare se află asfaltarea drumului din satul Valea Stânii, de 2 km, care a fost deteriorat în urma lucrărilor de introducere a canalizării şi lărgire drum din Ţiţeşti până la şcoala Valea Mănăstirii, lucrare prinsă pe fonduri europene.