Primăria CORBI vă invită să participați la evenimentul

Primăria și  Consiliul Local Corbi, in parteneriat cu Căminul Cultural Corbi, vă invită duminică pe 28 mai, la cea de-a 47-a ediție a evenimentului Rapsodia Păstorească.

Cu siguranță acest eveniment nu ar trebui ratat, fiind un bun prilej de a vă destinde in weekend, bucurăndu-vă de frumoasele manifestări ce vor avea loc, de peisajele din Corbi ce par desprinse din povești și nu in ultimul rând, puteți vizita Mânăstirea Corbii de Piatră.

Ansamblul rupestru datează din secolul al XIV-lea (1512), când a fost reînfiinţat în perioada domnitorului Neagoe Basarab (1512 - 1521). Biserica rupestră de la Corbii de Piatră a fost săpată în peretele masiv de stâncă, înalt de circa 30 m şi lung de 14,5 m.
Însă biserica mănăstirii, săpată în stâncă (gresie), alături de care se regăseşte trapeza (sala de mese a mănăstirii) despre care se afirmă că a fost folosită, de către domnitor, ca tribunal, au o vechime mult mai mare. Motivul este simplu: astfel de aşezăminte săpate în piatră nu sunt caracteristice perioadei în care Biserica avea libertatea să-şi practice cultul. Într-adevăr, monahii preferau locuri izolate pentru a se ruga, dar arhitectura acestei construcţii seamă mai degrabă cu cele din Capadocia. Biserica se înrudeşte tipologic cu grupul de biserici rupestre din regiunea mai sus amintită, arhitectura acesteia derivând din bisericile sală, cu două altare, dedicate hramului dublu – caracteristică bizantină de secolului al X-lea.

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR

Ora 9.00 : Vizită la Muzeul din Corbi

De la ora 11.00: Parada cântecului, dansului și portului popular, susținută de ansambluri cu specific păstoresc din Sibiu, Gorj, Vălcea, Olt și Argeș / Vizită la CHILII / Sărbătoarea familiilor care implinesc 50 de ani de căsnicie / Premierea participanților cu cele mai frumoase animale de către Asociația Corbii de Piatră.

Între orele 12.00 – 16.00: Vizitarea expoziției cu cele mai frumoase animale din localitate