Primăria Corbi: „Încurajăm populația să se imunizeze prin vaccinare!”

Reprezentanții Primăriei Corbi au făcut un anunț pe pagina de socializare în care incurajează populația să se imunizeze prin vaccinare, să fie parte din eforturile, depuse la nivel mondial, de a limita răspândirea cu Covid-19. În acest sens persoanele care doresc sa fie imunizate prin vaccinare impotriva infectiei cu virusul SARS-COV-2, prin deplasarea unei echipe mobile de vaccinare in comuna Corbi, sunt rugate sa comunice aceasta intentie reprezentanților Primăriei.

„Persoanele care doresc sa fie imunizate prin vaccinare impotriva infectiei cu virusul SARS-COV-2, prin deplasarea unei echipe mobile de vaccinare in comuna Corbi, sunt rugate sa ne comunice aceasta intentie la sediul primariei, telefonic la numarul 0248580005 sau prin mijloace electronice email : primariacorbi@yahoo.com sau messenger primariacorbi, prin comunicarea / postarea : numelui -prenumelui, a CNP-ului, a numarului de telefon si TIPUL DE VACCIN PE CARE  l-ati dori. 
          
Echipa mobila de vaccinare se va deplasa in comuna noastra daca vom avea o lista de cel putin 100 de persoane .
Va comunicam faptul ca pana in momentul acesta s-au inscris: 30 de persoane. 

Bolile infecțioase precum  hepatita , poliomielita, difteria, tetanusul, au reprezentat, în trecut, o importantă cauză de deces. Dezvolatrea vaccinurilor a dus, prin imunizarea pasivă, la stoparea răspândirii infecțiilor, la salvarea de vieți și uneori chiar la eradicarea bolilor.  

Astăzi, omenirea trece prin aceleași perioade pe care poate le credeam de mult apuse. Infecția cu Covid-19 a dus până în prezent, la nivel global, la 81.260.388 de cazuri confirmate, dintre care 1.774.653 de decese.

Vaccinul este sigur, administarea este similară celei pentru vaccinul antigripal, fiind necesare două doze, pentru obținerea protecției. 

Imunizarea prin vaccinare este cea mai sigură cale de apărare de care dispunem pentru a limita răspândirea imbolnăvirii și un important pas spre reluarea activităților. În România vaccinarea este gratuită și voluntară.
          
Încurajăm populația să se imunizeze prin vaccinare, să fie parte din eforturile, depuse la nivel mondial, de a limita răspândirea cu Covid-19”.