Primăria Corbi a cumpărat tablete pentru toţi elevii de clasa a VIII-a din comună

Primăria Corbi în parteneriat cu Școala Gimnazială „Naum Râmniceanu”  și Inspectoratul Județean al Educației Argeș au început săptămâna trecută implementarea unui proiect-pilot denumit generic „Învățământul la distanță sau online”. În contextul în care, din cauza pandemiei de COVID-19, școlile au fost închise, iar cursurile suspendate, a apărut nevoia ca profesorii să țină legătura și să desfășoare lecțiile cu elevii online, pentru a respecta ordonanțele militare emise în perioada stării de urgență. 


„Învățământul la distanță presupune conectarea elevilor cu resursele didactice distribuite, folosind diverse tehnologii în vederea obținerii cunostințelor și informațiilor pentru a putea parcurge materia și a răspunde sau rezolva temele transmise de către cadrele didactice acestora. Însă lipsa de logistică necesară (dispozitive, internet, aplicații, platforme etc.) a îngreunat sau i-a pus în imposibilitate atât pe profesori, cât și pe elevi să parcurgă materia și să susțină cursurile la distanță, ceea ce ne-a determinat să implementăm un proiect-pilot la nivel de învățământ gimnazial și primar. Pentru a putea realiza acest proiect, am identificat  instituțiile de care avem nevoie, precum și implicarea acestora”, a anunţat primarul Virgil Baciu, care a detaliat felul în care instituţiile partenere în proiect s-au implicat.


Astfel, Primaria Corbi a pus la dispoziția elevilor din clasa a VIII-a tablete cu sim prepay pe care au fost instalate aplicatiile: Zoom, Skype, Whatsapp, pentru a putea parcurge materia și a acumula cunoștințele necesare în vederea închiderii anului școlar și susținerii examenului de capacitate. Aceste tablete au fost la dispoziție cu titlu de folosință până la terminarea anului scolar.

„Urmează în scurt timp să punem la dispoziție tablete și pentru ceilalți elevi de la clasele V-VII,  iar pe termen mediu să extindem învățământul online și la clasele primare.”, a anunţat edilul.


În urma discuțiilor avute cu cadrele didactice ale  Şcolii Gimnaziale „Naum Râmniceanu”, acestea s-au arătat încântate de implementarea acestui proiect și au arătat disponibilitate și implicare, urmând să vină cu propuneri și soluții concrete, iar copiii s-au arătat cei mai optimiști.

 


 Se caută voluntari care să îi ajute pe copii cu tehnologia


Inspectoratul Școlar Județean Argeș a răspuns pozitiv și a asigurat autorităţile locale de tot sprijinul acestora, recomandând anumite platforme compatibile învățământului la distanță. Nu în ultimul rând, s-a implicat şi o serie de voluntari.

„Ţinând cont că totuși în mediul rural nu toți copii au avut acces la tehnologia informației și nu sunt pregătiți pentru a putea folosi aceste dispozitive și aplicații, am ajuns la concluzia că avem nevoie de voluntari în a-i ajuta pe aceștia și a le dezvolta abilitățile de comunicare online. De aceea facem un apel la tineri, elevi, studenți etc., care au cunoștințe de specialitate pentru a se implica și a face parte din echipa extinsă formată din: elevi, cadre didactice, angajati ai primăriei și reprezentanți ai ISJ Argeș” - a precizat primarul Virgil Baciu.


Înscrierile pentru voluntariat se pot face pe Facebook, Messenger sau la telefonul primăriei 0248.580.005.

„Acest proiect reprezintă o provocare pentru toți și poate fi realizat cu multă implicare, susținere și eforturi depuse din partea tuturor și îl consider un pas spre ceea ce va însemna învățământul într-un viitor nu prea îndepărtat. Multumesc pentru susținere tuturor celor care se vor implica și le urez succes cadrelor didactice, voluntarilor și elevilor.” - a concluzionat edilul.