Primăria  Bascov: Selectaţi gunoiul, altfel plătiţi mai mult!

Primăria Bascov, prin serviciul de Gospodărire Comunală, îi informează pe cetăţenii comunei că, în cursul anului 2020, facturarea serviciului de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor - gunoi menajer, deşeuri biodegradabile, deşeuri reciclabile - se face pe principiul „PLĂTEŞTI CÂT ARUNCI!”:

„Pentru deşeurile depuse în amestec, adică nesortate, în conformitate cu OUG nr 74/2018 privind Fondul de Mediu, se plăteşte suplimentar o taxă de mediu de 80 lei/tonă. De aceea facem apel să nu mai puneţi în pubela de gunoi decât gunoi menajer.”, transmit reprezentanţii Primăriei.

În ceea ce priveşte deşeurile biodegradabile - iarbă, fructe, vrejuri etc. - acestea se depun în curtea interioară, fără a fi scoase la poartă. Excepţie fac crengile de pomi şi vie, care vor fi împachetate în pachete cu lungimea de maxim 1 metru şi grosimea maximă de 30-40 cm şi care vor fi ridicate în fiecare zi de vineri de către reprezentanţii primăriei. Pentru ca aceste crengi să fie ridicate, trebuie să sunaţi la telefon 0248.270.525 sau 0749.044.295.
Deşeurile reciclabile - plastic, ambalaje de plastic, PET-uri, carton, metal - se vor pune în saci şi vor fi ridicate conform programului cunoscut, o dată pe lună.


Deşeurile din sticlă - sticle, borcane, geamuri - se colectează separat şi se ridică de către reprezentanţii Primăriei după ce aceştia sunt anunţaţi telefonic la unul din numerele 0248.270.525 sau 0749.044.295.
Deşeurile rezultate din demolări şi construcţii se ridică la comandă de către operatorul de salubritate  SC Salubris SA Piteşti, sunând la numărul de telefon 0248.223.804.


„Nerespectarea cerinţelor privind modul de colectare va duce la aplicarea de măsuri contravenţionale, pe care noi nu le dorim, dar pe care, dacă vom fi nevoiţi, va trebui să le aplicăm. Îi rugăm, de asemenea, pe cetăţenii comunei să nu mai arunce în canalizare fel de fel de deşeuri - legume, cârpe, oase, haine etc. - care duc la blocarea canalelor colectoare şi la arderea pompelor din staţiile de pompare ale reţelei de apă uzată” - a transmis primarul Gheorghe Stancu.