Primari din Argeș și alte 4 județe ies la proteste - Cer derogare pentru împușcarea urșilor!

Primari din județul nostru și județele Covasna, Mureș, Brașov și Prahova vor să iasă la protest dacă nu se emite ordin de derogare pentru împușcarea urșilor.
Un astfel de apel a fost lansat și de reprezentanții composesoratelor din Harghita.
Solicitarea primarilor și a reprezentanților composesoratelor este ca, în prima fază, măcar să se permită împușcarea exemplarelor care atacă oamenii, sunt periculoși și creează stricăciuni.

CITEȘTE ȘI ... Fratele fotbalistului Cristi Tănase - acuzat de ESCROCHERIE SENTIMENTALĂ!


Acestia vor să protesteze miercurea vitoare, la București, dacă situația nu se rezolvă.
Protestul de la București a fost ideea primarului din comuna Sândominic, Karda Róbert, care este și președintele Asociației Felcsík și a fost lansată pe fondul incidentului care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, când un urs a atacat un cioban aflat cu oile la păscut.

'După cum văd eu lucruri, se observă tot mai mulți urși în apropierea localităților, și acum vorbesc concret de Sândominic. Oamenii văd urși foarte aproape de localități unde ei, acum, în timpul verii, trebuie să-și facă fânul, să lucreze la câmp. Mi-e teamă că se vor întâmpla și în alte părți și tot mai des situații cum a fost la Dănești', a spus Karda Róbert.

Și reprezentanții asociațiilor vânătorești și ai proprietarilor de terenuri din mai multe zone ale țării au solicitat, printr-un apel care a fost înaintat ministrului Mediului, să fie emis ordinul de derogare pentru vânătoarea la urși, întrucât numărul pagubelor produse de aceste animale crește, iar populația este tot mai intolerantă și poate recurge la metode proprii de apărare.

 

Sursa:Agerpres.ro