(VIDEO) Live Darmanesti! Primar cu ochiul lovit, USRisti agresati! Ce spune Politia...

UPDATE 18:45 Live Darmanesti! Primarul cu ochiul lovit, USRistii agresati! Ce spune Politia...

Scandal cu strigături și nu numai, astăzi, la Dârmănești  între primarul Emilian Ciolan și doi reprezentanți ai USR Argeș, implicați în strângerea de semnături pentru campania #farapenali.

Poliția a fost sesizată în jurul prânzului de către un reprezentant al Primăriei Dârmanești privind izbucnirea unui conflict între conducătorul localității și cei doi vizitatori de la USR.  Sesizarea înregistrată pe numărul de urgență 112 a dus la concluzia unei agresiuni la care primarul ar fi fost supus în propriul birou. Cu ochiul vizibil lovit (cu sânge în ochi) Emilian Ciolan susține și la această oră că el este victima în conflictul spontan izbucnit la sediul administrației locale.

Dincolo de ochiul lovit  al primarului și de dosarul de ultraj anunțat de reprezentanții poliției, ceilalți participanți la conflict, adică cei doi reprezentanți ai USR, au difuzat probe video care prezintă o cu totul altă variantă privind izbucnirea scandalulu. În imagini se vede limpede cum primarul îi agresează. Ce s-a intâmplat efectiv înainte sau filmarea difuzată de USR, urmează să stabilească organele legii care au deschis dosar pentru ultraj. Până atunci, o echipa Sursata.ro a stat de vorbă cu toate părțile implicate. Iata mai jos declarațiile video ale acestora:

Cârstea Adrian, reprezentrant USR :

“Astăzi, în jurul orei 13.20, am mers la Primărie, având împuternicirea de a depune două dosare cu semnături ale susținătorilor inițiativei #fără penali în funcții publice, din comuna Dârmănești. Am fost direcționați către primar. I-am prezentat în holul Primăriei despre ce este vorba, prezentându-i cererea și dosarele. În momentul în care a auzit că suntem membri USR, a început să vorbească tare, să țipe și să ne apostrofeze intreband ce căutăm acolo si spunand să ieșim afară, că nu ne primește dosarele. Colegul meu, Sandu, a încercat să filmeze toată scena pentru a dovedi faptul că am fost refuzați. În momentul acela, a început să țipe, să înjure și să ne scuipe! A venit înspre el să îi smulgă telefonul și să îl lovească cu pumnii în cap”

German Alexandru Adrian, reprezentant USR:

“Dânsul a refuzat să ne primească dosarele și nu a vrut să ne dea nicio dovadă că refuză chestia asta. A început să urle să ieșim afară... Și am filmat acest lucru. Când a văzut că îl filmez a început să devină violent! Am filmarea întreagă. A încercat să îmi ia telefonul din mână, după care am primit un pumn în partea asta, iar apoi am văzut cu coada ochiului cum colegul a încercat să scoată aparatul să filmeze și s-a îndreptat spre el. A urmat o busculada, după care primarul a ajuns pe jos și noi am ieșit afară. Îmi țineam telefonul cu două mâini, nu îmi dau seama ce s-a mai întâmplat. Nu mai știu ce a fost. El, fiind mai mic de înălțime, când a tras de telefon, și-a dat una în ochi. Am filmarea pe telefon! Este posibil să-l fi lovit. Nu vă pot spune. În Primărie există camere de supraveghere. Am cerut special la Poliție să ia înregistrările.”

Emilian Ciolan, primar Dârmănești:

“ Oameni răi! Alte caricaturi de oameni! Uitați-vă ce mi-au făcut! Mi-au dat cu telefonul aici, lângă ochi. Îmi scot certificat medico-legal și îi dau în judecată!”

Florin Popa, purtător de cuvânt IPJ Argeș:

“Polițiștii argeșeni au fost sesizați prin sistemul de urgență 112 de către un funcționar al Primăriei Dârmănești, cu privire la un conflict petrecut într-una din încăperile instituției, între primarul localității și alte două persoane. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, urmând ca cercetările să fie preluate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung.”

UPDATE 15:30:

Primarul  Emilian Ciolan i-a luat la bătaie pe cei de la USR care s-au dus să depună dosarele cu semnături pentru inițiativa #FaraPenali.  USR anunţă că va depune plângere penală.

Edilul s-a enervat foarte tare când a văzut că este filmat și a sărit la bătaie. Cei de la USR au sunat la poliție și în aceste momente dau declarații.

Reprezentanții USR Argeș au postat un videoclip pe pagina lor de socializare alături de mesajul:

"S-a întâmplat în urmă cu doar câteva minute. Primarul PSD Ciolan Emilian din comuna Dârmăneşti, judeţul Argeş, i-a luat la bătaie pe colegii noştri care s-au dus să depună dosarele cu semnături pentru iniţiativa #FaraPenali. Colegii au sunat la 112 şi acum sunt la poliţie şi dau declaraţii. Nu este singurul incident care s-a întâmplat astăzi în judeţul Argeş. În comuna Aninoasa, primarul, tot de la PSD, nu a acceptat înregistrarea cererii pentru depunerea dosarelor cu semnături şi i-a dat afară din clădire pe colegii noştri de la USR Argeş", se arată în mesajul postat pe Facebook de USR. 

NEWS 14:00: Doi partizani ai USR au mers astăzi în biroul primarului PSD, Emilian Ciolan. Discuția dintre cei trei a degenerat, unul dintre USR-iști lovindu-l cu un telefon pe edil în zona feței.  

Primarul le-a declarat anchetatorilor că a fost lovit cu un telefon în zona feței. De asemenea, edilul acuză dureri la nivelul unui ochi și va ajunge la un cabinet oftalmologic pentru un consult de specialitate. Polițiștii au fost sesizați cu privire la incident și vor deschide un dosar penal pentru ultraj.  Contactat telefonic de redactorii Sursa Ta,  primarul localității nu a răspuns. Revenim cu detalii.