Primar acuzat de hărțuire sexuală. Victima a murit între timp

Isabela Ursu, o bibliotecară din comuna Hârsești, trăia o adevărată dramă, după spusele profesorului Adrian Lupu. Femeia îl acuza pe primarul localității, Moloiu Ionel, de hărțuire sexuală. Mai mult, se pare că rămăsese și fără sporul din salariu, menționează sursa citată.

”Omul se naște cu dreptul la justiție. Fiecare dintre noi are acest drept, exact așa cum avem  dreptul la aer, iar dacă acest drept ne este răpit, sufletul se sufocă, trupul se îmbolnăvește.
Dar ce faci atunci când nici măcar hotărârile judecătorești nu sunt puse în aplicare?
O să vă povestesc despre o doamnă din comuna noastră. Presupun că mulți dintre dumneavoastră o cunoașteți. Este vorba de Doamna Isabela Ursu, angajată la Biblioteca Comunală Hârsești, Compartimentul Cultură în funcția de Bibliotecar. 
Vreme de ani buni a fost hărțuită sexual de primarul Moloiu Ionel. Da, ați citit bine. HĂRȚUITĂ SEXUAL (sintagmă preluată din plângerea penală formulată de doamna Isabela la adresa primarului Moloiu). Și asta încă de la începutul primului său mandat. Necedând insistențelor vulgare ale acestuia, primarul și-a făcut dreptate în stilul propriu. Pur și simplu a emis o dispoziție prin care i-a tăiat doamnei Isabela aproape jumătate din salariu și i-a schimbat încadrarea din funcție de conducere în funcție de execuție.
Dispoziția primarului a fost contestată în instanță, iar prin Decizia civila nr.754/14.02.2019 pronunțată de catre Curtea de Apel Pitesti – definitivă și irevocabilă – primarul a fost obligat să o repună pe doamna Isabela în drepturi și să îi plătească diferențele de bani oprite abuziv.
Evident că, deși hotărârea judecătorească prin care o cauză a fost soluționată definitiv trebuie respectată, primarul Moloiu nu a binevoit nici până astăzi, să procedeze conform dispozițiilor instanței. 
Bine, nu că ne-am fi așteptat ca primarul de aici să respecte legea, dar poate am gândit că în sufletul său există măcar o fărâmă de compasiune. 
De ce spun asta? Pentru că în februarie anul trecut, la un an după decizia definitivă a instanței, doamna Isabela a fost diagnosticată cu cancer, respectiv neoplasm de col uterin, și a intrat in concediu medical pentru investigații si tratament. 
Ce a făcut primarul nostru ?! Ei bine, pe lângă faptul că nu a dispus plata sumei de aproximativ 200 milioane vechi, sumă ce i se cuvenea de drept doamnei, acesta a mai dispus și o poprire din indemnizația de incapacitate temporara de munca, în valoare de 400 lei lunar,  începând cu februarie, pentru ca în septembrie poprirea să fie majorată la 800 lei. Asta în condițiile în care legea prevede clar că ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă nu pot fi supuse popririlor (art. 728 alin. (4) din Codul de procedură civilă).  
Dar lucrurile nu s-au oprit aici. La data 12.10.2020 Moloiu Ionel a pătruns fără drept  în sediul Bibliotecii Comunale Hârsești, pur și simplu spărgând încuietoarea de la ușă, fără ca doamna Isabela să fie informată. În afară de faptul că nu s-a încheiat nici măcar un proces verbal cu privire  la bunurile existente în sediul Bibliotecii și nu s-a consemnat predarea gestiunii, au fost reținute  obiecte personale și acte in original (acte de proprietate, hotărâri în original ale instanțelor, obiecte cu valoare sentimentală inestimabilă – așa cum rezultă din textul plângerii penale formulată de doamna Isabela Ursu către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș).  
De data asta domnule primar, vă faceți vinovat de infracțiunea prevazută de art.225 , alin.(1) Cod Penal – violarea sediului profesional. Iar asta se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani. 
 “Puterea fără dreptate este tiranică”, domnule primar! Oare câți oameni mai aveți pe conștiință, domnule primar?”, este mesajul profesorului Adrian Lupu, postat la data de 4 martie.

CITEȘTE ȘI ... Bebeluș mort la 15 ore de la naștere


Conform sursei, anul trecut, femeia a fost diagnosticată cu cancer, respectiv neoplasm de col uterin. Zilele trecute, Isabela Ursu s-a stins din viață după o luptă crâncenă cu boala.

”S-a stins un om bun și nobil, un suflet cald și iubitor de frumos! Așa am cunoscut-o pe Isabela Ursu. Pentru mine Isabela a fost și va rămâne un om bun și drept, frumos și sincer.
Drum lin Isabela, drum lin printre stele, drum lin în lumea celor drepți și buni! 
Îți plâng plecarea. Și cerul plânge pentru tine.
Dumnezeu să te odihnească în pace!”, menționa, sâmbătă, Adrian Lupu.


 

CITEȘTE ȘI ... Furt între prostituate. Păgubita este o argeșeancă

Primarul reacționează: ” V-ați folosit de un om bolnav, un om aflat sub influența chimioterapiei, pe care l-ați manipulat si l-ați înverșunat împotriva mea ,, sfătuindu-l ,, chiar să facă plângeri penale neîntemeiate și nesusținute cu dovezi”

 

Ionel Moloiu a oferit un drept la replică printr-un mesaj postat pe pagina de socializare a soției sale. Edilul se apară și îl acuză pe profesorul Adrian Lupu de manipulare.

”Domnule  Lupu Adrian-Gelu, 
  Sunt primarul a cărui imagine, munca și viată le terfeliti public, mințind și denigrând, folosindu_vă chiar de moartea unui om ca să o faceti. Vă scriu aici pe pagina soției deoarece dumneavoastră, din lipsă de ocupație (fără un loc de muncă), v-ați făcut un obicei din a posta informații mincinoase, denigratoare prin care încercați să dezinformați oamenii. Observ că pentru dumneavoastră campania electorală nu s-a încheiat. Ba din contră, are si un motto nou specific USR-ului: ,,Călcăm și pe cadavre!,,, pentru a obține un capital de imagine.
   Mă acuzați ca eu, in calitate de primar, am nedreptățit o angajată a Primăriei Hârsești pe funcția de bibliotecar, neacordându-i drepturile salariale, persecutând-o si chiar hărțuind-o sexual. Aveți dovezi in acest sens , domnule Lupu? Nu, nu aveți, dar vă place să dezinformați și poate mai căpătați in felul acesta câțiva susținători. Pentru toate aceste acuzații o să răspundeți în fața legii, domnule Lupu! 
   V-ați folosit de un om bolnav, un om aflat sub influența chimioterapiei, pe care l-ați manipulat si l-ați înverșunat împotriva mea ,, sfătuindu-l ,, chiar să facă plângeri penale neîntemeiate și nesusținute cu dovezi. Niciuna dintre aceste plângeri nu este pentru hărțuire sexuală, cum, de altfel,, nu au fost nici in trecut, deși dumneavoastră susțineți acest lucru. Doamna Isabela Ursu a fost diagnosticată cu cancer de col uterin in urmă cu aproape 6 ani, după un control de rutină la spitalul Costești. Nu i-am provocat eu boala și nici nu i-am grăbit-o. Știind că părinții ei au  decedat amândoi din cauza cancerului eu chiar m-am oferit s-o ajut să meargă la un medic specialist, la spitalul Fundeni, așa cum am ajutat si alte persoane aflate in aceeași situație, dar a spus că nu e cazul pentru ca are totul  sub control.
    În cea ce privește dezinformarea legată de Hotărârea judecătorească la care tot faceți referire, precizez faptul că , odată cu apariția Legii cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariul  funcționarilor și al  persoanelor contractuale din administrația publică a fost plafonat la nivelul maxim al salariului de bază al viceprimarului. Totodată au fost tăiate sporurile de calculator și de conducere. Aceste salarii au fost aprobate prin Hotărâre de Consiliul Local și s-a obținut viza de legalitate de la Prefectură pentru  această hotărâre. Doamna bibliotecar a atacat in instanță această hotărâre, precum și dispoziția primarului. La o perioadă scurtă de timp, prin acordarea normei de hrană și a  altor indexări, salariul bibliotecarului a fost reîntregit, fiind chiar mai mare cu mult decât cel avut înainte de aplicarea Legii 153/2017. Mult mai târziu, in martie 2019 a fost pronunțată o hotărâre judecătorească prin care doamna bibliotecar trebuia să revină  la salariul avut înainte de apariția legii , salariu care era mult mai mic decât îl avea in acel moment. Contabila i-a explicat doamnei Isabela Ursu situația de fapt, ea a înțeles și a rămas să nu punem in aplicare Hotărârea Judecătorească  pentru că ar dezavantaja-o la salariu. De unde scoateți asemenea minciuni domnule Lupu, unde apar sumele acestea? Dacă doamna bibliotecar ar fi vrut să fie aplicată hotărârea , ar fi mers la un executor și ar fi blocat conturile cerând executarea silită, dar asta nu s-a întâmplat. Atunci de ce mințiți oamenii ? Ar  trebui să știți domnule Lupu că, prin legea bugetului aprobata chiar de fiul dumneavoastră deputat USR,   plata hotărârilor judecătorești privind salarizarea se face eșalonat, pe cinci ani, in primul an 15% din sumă iar restul sumei pe parcurs, in tranșe egale. Primăria Hârsești  respectă legea.  Mințiți in continuare și dezinformați pentru că nu aveți ocupație , un loc de munca, doar hobby-uri (iepurași, mure, trandafiri) și mult timp liber. Faceți parte din cele zece persoane din Hârsești fără un statut( fără ocupație) pentru că restul oamenilor au locuri de muncă.  Din ce trăiți? Din pensia socrului sau vă întreține fiul dumneavoastră deputat USR.  Ați aspirat la funcția de primar dar ați fost trimis acasă.  În continuare doriți cu disperare sa fiți in centrul atenției, dar oamenii din Hârsești vă cunosc, și nu le inspirați încredere.  Minciunile dumneavoastră au priză doar la cei care nu cunosc realitatea. 
   Cât despre doamna Isabela Ursu , dumneavoastră cu ce ați ajutat-o concret? În afară de câteva postări, nu ați făcut nimic pentru ea. Doar ați folosit-o electoral. Lăsați-o măcar acum să se odihnească in pace și nu o mai târâți în mocirla în care vă scăldați dumneavoastră. Oricum i-ați transformat priveghiul într-un circ ,domnule Lupu! Ați numit-o Maestru de Ceremonii pe ,,veterinară,, tot harțuita de mine
și Acoperitor pe ,,masculul alfa,, pentru a selecta pe cei care au voie să intre la priveghi ( doar votanții dumneavoastră, de altfel foarte puțini). Foștii ei învățători și profesori, vecini dar și colegele de serviciu nu  au fost lăsați să intre în curte. Rușine, domnule Lupu ! Satul vuiește de mizeriile voastre, de lipsa dumitale de scrupule. 
   Odihnă veșnică ISABELA URSU , Dumnezeu să te ierte !”