Prima femeie intrată în topul miliardarilor români și-a început afacerile la Pitești

Anca Vlad, proprietara distribuitorului de medicamente Fildas și a rețelei de farmacii Catena, este prima femeie care intră în topul miliardarilor din România. Începutul Catena a fost la Pitești, în anul 1998, când antreprenoarea care deja deţinea la acel moment distribuitorul de medicamente Fildas Trading, a cumpărat 30 de farmacii din orașul reședință de județ al Argeșului și reţeaua Argeşfarm. Apoi, compania s-a tot dezvoltat şi au continuat şi achiziţiile, care au dus acest brand la 800 de unităţi la nivel naţional. În prezent, cifra de afaceri Fildas Trading este 4,2 miliarde de lei. Are un număr de angajați de 1.145 și un profit net de 134 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI ... (VIDEO) Ministrul Transporturilor implicat într-un accident din Argeș!


De asemenea, lanţul de 800 de farmacii Catena, care este cel mai mare jucător din piaţa de profil, a ajuns în 2019 la afaceri de 4,7 miliarde de lei (circa 1 mld. euro). A fost în creştere cu 17% faţă de 2018. De menționat este că brandul şi-a majorat de trei ori afacerile în ultimii cinci ani, fiind o perioadă în care a adăugat în portofoliu circa 300 de farmacii noi, din deschideri sau achiziţii.
În tot acest timp, Anca Vlad a rămas o prezență discretă, ceea ce nu a fost nici greu. Performanțele sale ne arată că în toată perioada asta chiar a avut de lucru!

Sursa: saptamanalul ancheta