Prima creșă din Bradu va primi copii din toamnă


Lucrările la creșa din Geamăna, comuna Bradu, se apropie de final. „Vom avea o creșă modernă, cu toate dotările necesare, atât pentru micuți, cât și pentru cadrele didactice. 

Din toamnă, odată cu începerea noului an școlar, o vom putea da în folosință”, a declarat primarul Dan Stroe. 

Creșa va fi una la standarde europene, compartimentată corepunzător. Astfel, la parter se amenajează două săli de clasă, una pentru grupa mică și una pentru grupa mare, plus grupuri sanitare pentru fiecare, cabinet medical, vestiare pentru personal, vestiare pentru copii, grupuri sanitare personal, bucătărie, depozit alimente, cameră frigorifică și anexe. La etaj va fi o sală care să găzduiască fie ședințele cu părinții, fie festivități. De asemenea, vor fi grupuri sanitare și dușuri aferente, depozite pentru rufe curate și rufe murdare, cabinet pentru personal educativ, cancelarie, birou administrativ, spălătorie, depozit materiale de curățenie și spațiu de odihnă pentru personal. 

Prin adăugarea acestui nou obiectiv în rețeaua școlară a localității Bradu, primarul Dan Stroe dorește să stopeze migrația școlarilor către oraș, oferindu-le brădenilor posibilitatea de a își aduce copiii în unitățile din localitate, încă din primii ani de viață. Pe lângă cadre didactice și personal auxiliar bine pregătit, le va oferi și condiții de confort de primă clasă. 

Sursa: Săptămânal Ancheta