Priboieni - localitatea care se dezvoltă cu fonduri europene

În contextul economic actual, în care toate administrațiile locale se luptă pentru fondurile județene și guvernamentale cât se poate de limitate, fondurile europene reprezintă cea mai importantă opțiune de dezvoltare a unei comunități. Sorin Lupu, primarul comunei Priboieni, s-a concentrat în acest mandat pe atragerea acestor fonduri. Mai mult, parte dintre proiecte deja s-au materializat! 

Finanţare externă pentru Căminul Cultural și Ansamblul „Doina Cârcinovului”

Primul proiect pe bani europeni, realizat chiar la început de mandat, a fost reabilitarea Căminului Cultural „Constantin Rădulescu-Codin” și dotarea sa cu mobilier modern. Valoarea investiției a fost de 190.000 de euro și a fost extrem de bine primită mai ales de către cei 100 de copii care fac parte din Ansamblul „Doina Cârcinovului”.
„Copiii de la ansamblul nostru sunt absolut minunați, meritau acest lucru! Meritau un spațiu în care să poată să facă repetiții în mod adecvat. Au ajuns în finală la emisiunea lui Măruță, au câștigat tot ce se putea câștiga în Argeș. Sunt mândria noastră, a comunei, dar și a întregului județ” - spune, mândru, primarul Sorin Lupu. 

Tot pentru copiii de la Ansamblul „Doina Cârcinovului”, prin intermediul unui alt proiect european, Primăria Priboieni a reușit să achiziționeze costume populare și opinci pentru toți membrii ansamblului, în valoare de 25.000 de euro+TVA.

Bani europeni pentru apa și canalizarea comunei

Cu bani europeni, la Priboieni, se fac extinderi de apă și canalizare. Proiectul are o valoare totală de 1,8 milioane de euro și în maximum o lună va fi finalizat.

„În urma implementării acestui proiect, vom avea apă 100% în toată comuna și canalizare undeva la 85-90%. Mai sunt doar câteva străzi pentru care deja am proiectul și îl voi depune spre finanțare. În viitorul mandat, canalizarea va fi 100% realizată în primii doi ani. Este nevoie de 500.000 de euro maximum în acest sens. În acești bani vor intra inclusiv branșările individuale”, aflăm de la primarul Sorin Lupu. 

Infrastructura, o prioritate. Toate drumurile comunale sunt asfaltate!

Infrastructura rutieră a localității a fost o prioritate în cele trei mandate de când este primar. Edilul se poate lăuda că, la finele mandatului cu numărul trei, toate drumurile comunale sunt asfaltate. În mandatul care urmează, își propune să finalizeze și toate ulițele din localitate. 

„În ultimii 12 ani de când sunt primar, am investit foarte mult în infrastructură. Anul trecut, am asfaltat satul Pitoi, satul Valea Popii și o parte din satul Valea Mare. Am avut un proiect pe Ministerul Dezvoltării de 3,4 km. Cu cei încă 500 de metri pe care i-am asfaltat tot anul trecut  - bani primiți de la Consiliul Județean -, am reușit să terminăm în Priboieni tot ceea ce ține de drumurile comunale. În acest moment, am deja proiect pentru 4,3 km de asfalt pentru ulițe și căutăm surse de finanțare. După realizarea acestui proiect, 85% din comună va fi asfaltată” - spune edilul, adăugând că tot anul trecut a reușit și reabilitarea podului din centrul localității, cu bani de la Consiliul Județean.  

„În mandatul viitor, îmi propun să aduc gazele la Priboieni”

Bani de la Consiliul Județean, la care s-au adăugat și bani de la bugetul local au mai ajuns în proiecte precum reabilitarea Primăriei Priboieni și a 2,5 km de trotuar. Toate unitățile de învățământ din localitate sunt reabilitate și ultramoderne. Piața agroalimentară, construită de la zero, are toate utilitățile unei piețe moderne și sigure pentru consumatori. Toate aceste proiecte duse la capăt sunt tot atâtea atu-uri pentru primarul care spune că a lăsat mereu să vorbească faptele pentru el.

„Le mulțumesc locuitorilor pentru încrederea acordată în cele trei mandate. Pentru mine, vorbele au stat mereu pe locul doi și faptele pe primul loc. După 12 ani de primărie, oamenii te cunosc, știu ce poți să faci, îți cunosc familia, caracterul și puterea de muncă. Mereu i-am simțit aproape și m-au sprijinit chiar și atunci când, poate, am mai făcut greșeli. Le cer încă o dată sprijinul, asigurându-i că voi rămâne același om. În mandatul viitor, îmi propun să aduc gazele la Priboieni și să atrag și mai multe fonduri europene, guvernamentale și județene pentru proiectele de care comunitatea noastră are nevoie”, este mesajul primarului Sorin Lupu.