Priboieni, comuna care știe să facă infrastructură cu bani europeni

Comunele care atrag fonduri europene sunt o excepție în Argeș. Majoritatea aplică pentru proiecte mici, fie din lipsă de curaj, fie din lipsă de... interes? La Priboieni, a existat și interes, și curaj. Primarul Sorin Lupu a înțeles că nu poți face drumuri bune sau nu poți introduce apă și canalizare doar cu bani de la bugetul local. E nevoie de fonduri mult mai generoase, iar fondurile europene au reprezentat o sursă pentru care și-a pus la muncă echipa din primărie, o echipă de tineri determinați, ambițioși și cu drag de a dezvolta localitatea în care trăiesc. Mandatul viitor, dincolo de a finaliza 100% canalizarea localității, de a asfalta toate ulițele și zonele de trotuar, introducerea de gaze este prioritatea zero. Proiectul este gata, mai așteaptă doar finanțarea potrivită. 

 

Toate drumurile comunale din Priboieni sunt asfaltate! Urmează ulițele!


Datele următoare pot să nu prezinte interes pentru unii, dar pentru locuitorii localității Priboieni sigur înseamnă civilizație! Mandatul acesta, edilul Sorin Lupu a terminat de asfaltat toate drumurile comunale!


Asfaltare. Proiect realizat: 4,5 km 
*Sat Valea Nenii: str. Ghilencea, str. Zagalo;
*Sat Paraschivești: str. Sparta, str. Butculescu, str. Enache, str. Golițești;
*Sat Sămăila: str. Sămăila Vale, str. Sămăila Deal;
*Sat Valea Popii: str. Mihăilă, str. Stație Epurare, str. Pănescu;
*Sat Valea Mare: str. Furtunari, str. Jigaru, str. Cloșcan Viorel;
*Sat Albotele: str. Arsene, str. Pitoi, str. Tinca.


Infrastructura rutieră va rămâne o prioritate și în mandatul viitor. Prioritatea: ulițele localităților! Pentru 4,3 kilometri de asfalt, primarul Sorin Lupu deja a făcut proiectul și urmează să identifice sursele de finanțare, fie ele surse europene, guvernamentale sau județene. În următorii patru ani, targetul primarului este ca întreaga localitate să fie asfaltată. Nu va fi neglijată nici zona de trotuare. 2,5 km de trotuar s-au asfaltat doar anul acesta. 

 

 

Canalizare, în curând în toată localitatea!


Cu bani europeni, la Priboieni, s-a introdus apă și canalizare, iar acum se fac extinderi, grație unui proiect în valoare de 1,8 milioane de euro. Toată comuna va fi conectată 100% la apă, lucru care se va întâmpla în primii doi ani ai mandatului viitor și în privința canalizării. În toamnă, când canalizarea pe acest proiect european va fi finalizată, 90% din comună va fi acoperită din acest punct de vedere. 
Când vorbim despre „extindere canalizare”, vorbim și despre: forarea unui puț în satul Valea Nenii și rețele de canalizare pe str. Sparta, str. Enache, str. Sămăila Deal, str. Sămăila Vale, str. Furtunari și str. Cloșcan Viorel.


„Deja am proiect pentru străzile rămase. În următorul mandat, și canalizarea va fi 100% realizată! În maximum doi ani, cu 500.000 de euro maximum, cu tot cu branșarea la poartă pentru apă, cu apometre, vom finaliza și acest capitol important pentru comunitatea noastră. Mulțumesc echipei mele care a lucrat la acest proiect! Sunt oameni tineri, cu dragoste de muncă și sunt convins că așa vor rămâne, pentru că nouă nu ne este frică să atragem fonduri europene și... avem și cu cine!”, a declarat primarul Sorin Lupu.  

 

 

Alte proiecte de infrastructură:


*Centrul Priboieni-Albotele;
*Construcție pod în punctul Stație Epurare (Valea Popii – Sămăila ) și asfalt la Lunca Morii;
*Regularizarea canalelor prin dalare cu ciment;
*Reabilitarea Căminului „Clubul Tineretului”.