Prezentatoarea BBC Tessa Dunlop promovează România în străinătate

Prezentatoarea BBC Tessa Dunlop a lansat noua serie de filme „Who is Romania”, prin care vrea să prezinte publicului internațional personalități românești cu destine remarcabile. 
Primul episod i-a fost dedicat lui Ștefan cel Mare.

De la Ştefan cel Mare la Regina Maria şi de la Enescu la Brâncuşi, prezentatoarea britanică Tessa Dunlop va purta publicul internațional într-o călătorie prin istoria României în noua serie video „Who is Romania”. 

Primul episod, despre domnitorul Ştefan cel Marea, a fost difuzat, pe 9 octombrie pe pagina de Facebook a Insitutului Cultural Român de la Londra. 

Care este legătura dintre Prinţul Charles şi Dracula? Cum a susţinut Napoleon al III-lea un tânăr pictor român? Cum a pus Regina Maria ţara noastră pe harta mass-mediei şi ce spuneau ziarele vremii? 

Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care Tessa Dunlop le va aborda.

 Ambasadoare informală a României „A fost o plăcere enormă pentru mine să prezint evenimente şi personalităţi istorice ale unei ţări care este atât de des înţeleasă greşit în Vest. Sper că aceste filmuleţe vor oferi povestea şi particularităţile unui popor remarcabil”, spune Tessa Dunlop, potrivit News. 

„Who is Romania” este scrisă şi prezentată de Tessa Dunlop, doctor în istorie şi personalitate media britanică. 

Pasionată de România şi specialistă în relaţiile româno-britanice ale începutului secolului XX, aceasta vorbeşte româneşte şi este câştigătoare a numeroase premii pentru producţia BBC „Coast”. 
A venit pentru prima dată în România în 1992, ca voluntar într-un orfelinat, şi este căsătorită cu un român. 

Povestea întâlnirii cu viitorul său soț este și tema primei sale cărți, publicată în 2012 – „României, cu dragoste”. Ea este considerată o adevărată ambasadoare informală a României.


Sursa: libertatea.ro