Preveniți ghinionul! ISU ARGEȘ vă așteaptă la sediile subunităților din județ

Încă din anul 2011, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a stabilit ca fiecare dată de 13 ce pică marţea, să fie declarată "ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE".

Astfel, dorind să ajute oamenii să prevină ghinionul informându-se, vor fi organizate activități informativ-educative ce urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

De asemenea, cu această ocazie ISU Argeș vă așteaptă la sediile subunităților din județ:

„Unele persoane superstiţioase consideră ziua de "Marţi 13" o zi cu ghinion, dar noi vă spunem că nu este chiar aşa. De multe ori "ghinionul" ni-l facem şi singuri, prin lipsa informaţiilor. Putem preveni acest lucru, informându-ne, pentru că aşa cum spunea celebrul John Davison Rockefeller - "un om informat este un om puternic". Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a stabilit ca, începând cu anul 2011, fiecare dată de 13 ce pică marţea, să fie declarată "ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE".
Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.
Mâine, Marţi, 13 noiembrie a.c., sediile subunităților din județ îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre.
Totodată, cadre ale Serviciului de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, dar și voluntari vor organiza puncte de informare preventivă în zone cu afluența mare de persoane și lecții educative în unitățile de învățământ. 
Vă așteptăm alături de noi și nu uitați:
Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!”,
informează ISU Argeș.