Preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu: „Nu-mi voi pune niciodată finul la Finanţe sau în altă funcţie!”

Ca urmare a informaţiilor tot mai frecvente conform cărora şefia Finanţelor Publice Argeş ar urma să revină inspectorului Răzvan Deaconescu (mai ales după ce, la sfârşitul săptămânii, Lucreţiu Tudor şi-a anunţat oficial plecarea din funcţie), preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu, care îi este naş tânărului fiscalist, a ţinut să clarifice tranşant situaţia şefiei uneia dintre cele mai importante instituţii deconcentrare ale Argeşului:

"Dacă cei din Finanţe îl nominalizează sau îl doresc, să îl pună ei în funcţie! Atâta timp cât eu conduc Partidul Naţional Liberal Argeş niciodată un fin de-al meu sau o altă rudă nu va fi numit într-o funcţie publică! Chiar dacă e foarte bine pregătit, tânăr, cu un CV curat... aşa cum este cazul lui. Are acest dezavantaj: faptul că a vrut să îi fiu naş! Nu voi perpetua la nivelul judeţului practici pe care le-am condamnat şi nu voi încuraja niciun fel, absolut niciun fel, de nepotism. Înţeleg că sunt foarte multe discuţii şi speculaţii, dar vreau să se înţelegă extrem de limpede că finul meu nici nu a vrut să fie şi nici nu va fi şeful Finanţelor Publice.

Desemnarea unor noi manageri în instituţii este un proces pe care noi îl luăm foarte în serios şi nu se va face într-un timp mai scurt decât cel care ne este necesar pentru o evaluare corectă. E valabil şi pentru Finanţe si pentru alte instituţii, unde funcţionarii trebuie să îşi continue neîntrerupt treaba, nu să stea să aştepte noi şefi. Iar în acest proces de evaluare,  relaţiile personale nu vor avea niciun cuvânt de spus. Repet, în cazul lui Răzvan Deaconeascu, chiar dacă este un specialist şi probabil ar fi un manager bun, nu va avea această funcţie tocmai ca să nu spună cineva vreodată că Adrian Miuţescu şi-a pus vreo rudă în funcţie!  Vom anunţa deschis persoanele nominalizate de îndată ce vom avea numele acestora stabilite, evaluate, aprobate de ministerele de resort.”