Preşedintele ALDE Moşoaia a făcut lista de priorităţi a localităţii

Consilierul local Ioan Dincă, preşedinte al ALDE Moşoaia, a înaintat conducerii Primăriei Moşoaia, împreună cu colegul său de CL, Ion Marin, o listă cu investiţiile necesare pentru comunitate. „Am simțit dintodeauna nevoia să comunic , să spun ce am de gând să fac si să cer părerea cât mai multor oameni, mai ales în situaţia noastră, când sunt atât de multe de realizat, iar timpul și resursele sunt limitate!”, ne-a declarat Ioan Dincă, concluzia fiind că obiectivele trecute de către acestea sunt, de fapt, un rezumat al cererilor cetăţenilor din localitate.

CITEȘTE ȘI ... Șoferii de camioane, microbuze și autobuze - verificați de poliția rutieră

Fost consilier în cadrul OJFIR şi în prezent resposabil investiţii la Conpet SA, Ioan Dincă ştie şi ce înseamnă fonduri europene şi cum se procedează când se întocmeşte un proiect, aşa că a făcut nişte solicitări pertiente şi realizabile. Pe lista sa, se regăsesc următoarele cereri: 

# asfaltarea a circa 1100 m în satul Bătrâni, începând de la limita cu satul Slătioare până în centrul satului Bătrâni, pentru prelungirea traseului în regim de maxi-taxi. Locuitorii satului Bătrâni sunt nevoiţi să parcurgă 3 km pe jos, iar acest proiect va veni în sprijinul lor. 
# consolidarea drumului principal din satul Ciocănăi, asfaltarea uliţei Marghiolilor;
# extinderea reţelelor de gaze în satele Lăzăreşti şi Lunga Lăzăreşti;
# asfaltare în satul Lăzăreşti şi Lunga Lăzăreşti;
# modernizarea terenului de fotbal din satul Hinţeşti;
# solicitarea emiterii unui aviz pentru schimbarea destinaţiei imobilului aflat în parcarea primăriei Moşoiaia şi transformarea în grădiniţă cu program prelungit;
# amenajarea de locuri de joacă pentru copii la fiecare grădiniţă din localitate;
# repararea podului din zona Lunga Lăzăreşti prin construirea de gabioane;
# solicitare la CNAIR pentru modernizarea a circa 60 m, pe DN 65B, intrarea dinspre Piteşti în satul Smeura (Calea Drăgăşani, comuna Moşoaia)
# indicatoare de orientare şi circulaţie pe toată raza comunei Moşoaia

 

 

De asemenea, Ioan Dincă a sugerat conducerii Primăriei Moşoaia că pentru majoritatea proiectelor se pot atrage fonduri europene, nefiind nevoie de bani din bugetul propriu, decât pentru cofinanţare, care este într-un procent redus, comparativ cu cheltuielile totale eligibile.