Presa străină- despre protestele din România!

Presa străină- despre protestele din România!

Marile publicaţii şi televiziuni străine compară protestele din ultimele zile din România cu Revoluţia din 89.

Euronews face o analiză comparativă a protestelor de acum şi Revoluţia din 1989, făcând chiar și o analiză a corupţiei din România.

Între 2014 şi 2016, 1.171 de persoane, printre care politicieni cunoscuţi pe plan naţional sau local, precum şi oficiali de rang înalt, au fost condamnaţi pentru abuz în serviciu, cu prejudicii totale de peste un miliard de euro. Este principala infracţiune pe care o modifică actuala reformă guvernamentală”, informează Euronews.

Cotidianul britanic The Guardian explică cum criza românească se adânceşte. Tot despre adâncirea crizei vorbește și Deutsche WelleÎntr-un articol de pe site-ul televiziunii germane se spune că ultima oară când România a avut parte de proteste atât de ample a fost în 1989, când a fost înlăturat dictatorul comunist Nicolae Ceauşescu.

Fox News publică un material în care îi menționează pe „bogaţii şi puternicii” care au de câştigat de pe urma ordonanţei. Aceștia fiind Liviu Dragnea, Victor Ponta și  Cristian Borcea.

Bloomberg scrie cum peste 300.000 de oameni au umplut străzile marilor orașe, menționând că este cea mai amplă mişcare de protest din istoria modernă a ţării.

sursa: digi24.ro