Preotul cercetat pentru tentativă de omor slujeşte în continuare

La începutul lunii octombrie, gestul unui slujitor al Domnului şoca întreaga ţară. Preotul Ştefan Toroabă a dat peste un pieton, aşa cum reiese din filmări, asta după ce s-a certat cu respectivul pentru că nu i-a acordat prioritate la trecerea marcată. Se poate observa cum părintele porneşte maşina, îl trânteşte din lovitură pe pieton şi apoi trece peste piciorul acestuia.

CITEȘTE ȘI ... (video) Preot reținut pentru tentativă de omor! A lovit intenționat cu mașina un pieton

Accidentul s-a petrecut la capătul Căii Bucureşti, în zona Centrului de afaceri. Părintele Toroabă tocmai încheiase slujba din parohia sa, Mărăcineni II. Victima, Cosmin Dușă, a şi descris incidentul, la Pro TV: „A oprit la vreo 10 centimetri de mine. I-am zis: «Bă nene, e trecere de pietoni, e lumină intermitentă, trebuie să îmi dai prioritate!» Că tu nu ştii cine sunt eu! A scos telefonul să mă filmeze, eu i-am zis «filmează pe cine vrei tu» şi am plecat, când am ajuns în faţa maşinii, a trecut peste mine.”

CITEȘTE ȘI ... Preotul care a dat peste pieton şi-a făcut biserica din donaţii


Timp de o lună, preotul Ştefan Toroabă a stat în arest la domiciliu, timp în care nici nu a mai slujit la biserică, însă după ce a expirat măsura preventivă, s-a întors la altar, aşa cum a declarat părintele protosinghel Caliopie Ichim, în cadrul unei emisiuni difuzate de postul Super TV şi realizate de către Iulian Uţă. 

 

CITEȘTE ȘI ... (video) Preotul care a accidentat intenționat un pieton! Vezi reacția Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

 


 „Acum s-a reechilibrat, şi-a dat seama că a greşit”


Părintele Caliopie a adăugat că acum preotul Toroabă, după un asemenea incident, s-a reechilibrat, punând nefericitul incident pe seama stresului. ”Eu zic că a fost o acuzaţie foarte gravă (n.r. tentativă de omor), nedreaptă! A fost o grabă din partea lui, a plecat cu maşina, şi-a dat seama probabil că a intrat într-un dialog nepotrivit. Ne limităm la ceea ce au încadrat anchetatorii. A avut un arest la domiciliu pentru 30 de zile, perioadă în care a fost suspendat de la slujire. Acum slujeşte, pentru că nu mai are niciun fel de restricţie. El nu mai este sub nicio incidenţă şi se cercetează cazul în continuare. Sigur că el îşi desfăşoară activitatea pentru că instanţa s-ar putea să îl găsească nevinovat. Se bucură de prezumţia de nevinovăţie până la decizia finală. Este un preot foarte bun, muncitor, a construit o biserică, s-a jertfit foarte mult, probabil l-a doborât stresul, nu a ştiut ce face. (...) Acum s-a reechilibrat, aşa cum ni se întâmplă multora după un şoc, regretă, şi-a dat seama că ceea ce a făcut nu e bine!”, a declarat în cadrul aceleiaşi emisiuni protosinghel Caliopie Ichim. 


Ştefan Toroabă are parohia pe Calea Câmpulung şi şi-a început cariera slujind într-un vagon, pe un teren din Mărăcineni primit prin donaţie. Din banii adunaţi de la enoriaşi şi de la diferiţi sponsori în urmă cu 10 ani a început construcţia actualei biserici. 

 

Sursa: saptamanalul ancheta