Preotul care a dat peste pieton şi-a făcut biserica din donaţii

Gestul unui preot argeşean a şocat întreaga ţară. După ce s-a certat cu un pieton, care l-a admonestat, pentru că nu i-a acordat prioritate la trecerea semnalizată, când acesta a traversat, părintele a accelerat maşina şi l-a lovit. Lovitura l-a doborât pe pieton, iar maşina a mers înainte trecându-i cu roata peste un picior. Accidentul s-a petrecut la trecerea din capătul Căii Bucureşti, în apropierea Centrului de Afaceri. Preotul Ştefan Toroabă venea chiar de la slujba pe care o oficiase în biserica din parohia sa, Mărăcineni II, unde se pare că îşi lăsase şi harul... 

VEZI ȘI ... (video) Preot reținut pentru tentativă de omor! A lovit intenționat cu mașina un pieton

 

Victima, Cosmin Dușă, care a fost lovit la cap şi la picior, a povestit, pentru PRO Tv, cum a decurs incidentul: „A oprit la vreo 10 centimetri de mine. I-am zis: „Bă nene, e trecere de pietoni, e lumină intermitentă, trebuie să îmi dai prioritate! «Că tu nu ştii cine sunt eu!» A scos telefonul să mă filmeze, eu i-am zis: «Filmează pe cine vrei tu!» şi am plecat. Când am ajuns în faţa maşinii, a trecut peste mine.”

Ştefan Toroabă are parohia pe Calea Câmpulung şi şi-a început cariera slujind într-un vagon, deoarece avea terenul, primit prin donaţie, dar nu avea şi biserica. Aşa că s-a pus pe strâns bani de la enoriaşi şi de la diferiţi sponsori pentru a îşi ridica lăcaşul de cult şi, în urmă cu mai bine de 10 ani, s-a turnat piatra de temelie. Ca să adune bani, Parohia Mărăcineni II şi-a făcut şi blog, publicând datele contului pentru donaţii. Părintele Ştefan Toroabă, în calitate de ctitor, a pus două hramuri bisericii celei noi, unul dintre ele fiind Sf. Ştefan, cum îl cheamă şi pe el. Să se facă, oare, vinovat şi de păcatul trufiei?!

CITEȘTE ȘI ... Preotul care a accidentat intenționat un pieton! Vezi reacția Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului (video) 


După ancheta Parchetului, va urma şi cea a Arhiepiscopiei: „Eparhia Argeșului și Muscelului se dezice de atitudinea clericului și condamnă ferm asemenea manifestări. După efectuarea cercetărilor de către organele abilitate ale statului român în asemenea situații și după stabilirea circumstanțelor care au condus la evenimentul amintit anterior, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului va întreprinde măsurile statutare și canonice care se impun.”, a transmis Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. 

 

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta