Preot acuzat de violenţă extremă! Patronul West Bar: „M-a lovit cu motocoasa!”

Un incident neobişnuit a avut loc la o zi după ce creştinii au sărbătorit pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Un preot este acuzat de o agresiune ieşită din comun pentru un om al bisericii, iar rănile celui care acuză sunt elocvente. Deşi preotul neagă acuzaţiile, plângerile penale de la Poliţie şi parchet, dar şi certificatul medico-legal spun altceva. 
 Totul a pornit de la un câine plimbat prin parc
Augustin Şerban este unul dintre managerii unui cunoscut pub din Piteşti, West Bar, situat în apropierea Colegiului „Zinca Golescu”. Marţi seara, pe 22 mai, a ieşit cu câinele, un bichon, în parcul public din apropierea unui bloc de pe Aleea Negoiul, din spatele Universităţii „Constantin Brâncoveanu”. La scurt timp după intrarea în micul spaţiu verde, acesta a avut parte de un incident destul de grav. Cu faţa tumefiată şi răni pe nas şi arcadă, Augustin Şerban povesteşte cum s-a întâmplat totul. 
„Eram cu câinele, când am auzit în spatele meu: «Ieşiţi, că a intrat un porc!» Era preotul de la biserica ce le striga asta copiilor de acolo, iar porcul eram eu. Avea motocoasa în mână şi a venit cu ea pornită până la picioarele mele, ca să mă sperie, probabil. Putea să îmi facă degetele de la picioare franjuri. De aceea am şi vânătăi pe picioare, pentru că mi-au sărit pietrele. Eu nu m-am mişcat şi a început să mă lovească cu motocoasa, până a îndoit-o, iar semnele se pot vedea pe mână şi pe faţa mea. Eu nu am reacţionat violent, doar m-am apărat şi recunosc faptul că l-am înjurat. Doar aşa am ripostat, dar nu m-am atins de el, deşi probabil asta aştepta. Acest preot, Marius Ionescu, a pus stăpânire pe zona din jurul bisericii şi al casei lui, respectiv pe parcare, unde blochează mereu câte două locuri, pe acest parc, unde el a pus afişe în care interzice intrarea câinilor, deşi nu are niciun drept. Dacă am greşit, iar interdicţia era a Consiliului Local, atunci trebuia să aştepte Poliţa Locală să intervină, nu să mă ia la bătaie. Şi dacă era atent, observa că eu am săculeţi pentru a strânge mizeria lăsată de câinele meu.  Dar nu a vrut să poarte un dialog, ci m-a jignit de la început, vrând parcă să mă provoace, nu ştiu în ce scop. În primul rând, acolo nu este proprietatea lui, aşa că nu înţeleg cu ce autoritate mă dă afară şi mă mai şi agresează?! Şi, mai mult decât atât, nu îmi dau seama cum un slujitor al bisericii poate recurge la asemenea acţiuni?! Mi-a spart ochelarii, telefonul şi acum am probleme cu ochiul, deoarece durează până mi se realizează noua pereche de ochelari şi, din cauza tensiunii oculare care a crescut foarte mult pentru că nu port ochelari, am fost avertizat că s-ar putea să îmi plesnească cicatricea pe care o am pe cornee”, este declaraţia lui Augustin Şerban. De asemenea, chiar în seara incidentului, acesta a depus plângere penală la Secţia 2 de Poliţie, din Piteşti, înregistrată sub numărul 183, şi urmează să înainteze una şi la Parchet. În reţeta prescrisă de către medicul oftalmolog se arată clar că a suferit o agresiune şi are escoriaţii în regiunea nazală şi la ochiul stâng. 


Limbaj de preot: „Unii muncesc şi alţii aduc câinii să se cace aici”
Preotul Marius Ionescu slujeşte în lăcaşul amenajat lângă Biserica pe care o construieşte în Găvana Nord de aproape 20 de ani, în parohia cu hramul Pogorârea Duhului Sfânt – Sf. Antim Ivireanul. Acesta prezintă o declaraţie contradictorie faţă de cea a lui Augustin Şerban, trecând el în rolul de victimă, deşi echimozele de pe faţa şi mâna acuzatorului spun altceva. Acesta ne-a arătat mai întâi o filmare cu Augustin Şerban plimbând câinele, care se opreşte când acesta se întoarce spre preot, după ce se aude cum Marius Ionescu strigând ceva de genul „am chemat Poliţia, că unii muncesc şi alţii aduc câinii să se cace aici”. „A trebuit să opresc filmarea pentru că a venit la mine să mă bată. Eu nu l-am lovit. Este adevărat că i-am dat peste picior cu motocoasa, dar asta după ce el a dat şi a îndoit tija acesteia. De atâţia ani doar eu îngrijesc, fac curat şi tund iarba în acel parc şi nu accept ca alţii să vină şi să murdărească. Am chemat Poliţia Locală, dar până să vină aceştia, individul a devenit violent”, ne-a declarat preotul. Întrebat dacă Augustin Şerban l-a bătut şi dacă şi-a scos certificat medico-legal, părintele a mărturisit că nu a fost atins pentru că respectivul nu a putut să îl lovească, fiind mult mai mic decât el. În schimb, a depus şi el o plângere penală la Secţia 2 Piteşti. De asemenea, acesta ne-a declarat că l-a văzut pe patronul de la West cu o zgârietură la nas, de la ochelari, însă nu ştie cum i-au putut apărea rănile la faţă şi nici nu ştie că i s-au spart ochelarii şi telefonul. „Eu am martori care pot depune mărturie pentru că au văzut cum mă înjura şi cum a sărit la mine. Sunt copiii care erau în parc şi au văzut totul, iar în instanţă se va afla adevărul, cu siguranţă.”, a mai declarat părintele Marius Ionescu, care s-a erijat în protectorul parcului. Acesta ţine şi motocoasa drept dovadă a ceea ce i s-a întâmplat, deşi Augustin Şerban mărturiseşte că tija a fost îndoită prin loviturile succesive pe care i le-a aplicat slujitorul Domnului. 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta