(video) Autostrada Pitești-Sibiu: Subiectul numărul I la Dacia! Viorica Dăncilă a explicat...

UPDATE ora 15:00

Viorica Dancila a ținut să asigure conducerea uzinei că va suplimenta programul Rabla.

Autostrada Pitești-Sibiu reprezintă pentru Uzina Dacia o nevoie majoră în buna funcționare a companiei. În vizita sa, premierul Viorica Dăncilă a declarat că tronsonul II și III al autostrăzii este încă problematic. Pentru rezolvarea acestor obstacole care stau în calea realizării a fost trimis Corpul de Controlol al primului ministru. 
Premierul a explicat că există o problemă la un viaduct pe tronsonul Lugoj-Deva, unde la lotul 3 al autostrăzii antreprenorul repară segmente de autostradă care s-au prăbuşit sub propria greutate şi că reparaţiile s-au făcut pe banii constructorului.

”Pe tronsonul II și III mai sunt probleme. Pentru a vedea exact care sunt aceste probleme am trimis Corpul de Control al primului ministru pentru a verifica care sunt obstacolele, dacă ele într-adevar exista, dar și pentru a avea o imagine clară și a înlătura anumite obstacole care stau în calea efectuarii acestei autostrăzi.”, a declarat primul ministru, aflat în vizită la Uzina Dacia.

Reamintim că la începutul lunii august ministrul Transporturilor spunea că termenul pentru realizarea autostrăzii Sibiu-Piteşti ar fi „într-o variantă optimist-moderată anul 2023”.

 

UPDATE ora 13:30

”S-a făcut un efort foarte mare, pentru că nu este ușor să ajungi la acest rezultat. De când eram membru al Parlamentului European, vorbeam cu colegii din alte țări și toți cunoșteau magiunul de Topoloveni. Acest efort a fost încununat de succes și cred ca exemplul pe care il avem aici, alături de noi, trebuie urmat si de alti producători din România, daca vrem sa facem cunoscut cat mai mult produsele romanești.”, a declarat Viorica Dăncilă.


 

UPDATE ora 12:30:

Întrebată de jurnaliști cine va ocpa locul la Ministerul Ministerul Cercetării şi Inovării, în locul lui Nicolae Burnete a fost desemnat interimar Viorel Ștefan, documentele fiind transmise deja la Palatul Cotroceni.

"Deja am propus pentru interimat la Cercetare pe domnul vicepremier Viorel Ştefan. Am trimis adresă către Cotroceni", a declarat Viorica Dăncilă.

 

Magiun, straie populare, și bunătăți locale, acestea sunt specialitățile cu care premierul României este întâmpinat la Topoloveni.

Aceasta face o vizită Fabricii de Magiun Topoloveni (fiind sărbătorită Ziua Porților Deschise), urmând să ajungă apoi la Dacia-Renault Mioveni. După amiază, Viorica Dăncilă va avea întâlnire cu reprezentanții Institutului de Cercetări Nucleare din Mioveni.

La eveniment participă personalități politice ale județului, artiști locali, dar și oameni de afaceri.

Reamintim că ieri premierul Viorica Dăncilă a vizitat Spania, fiind primită de regele Felipe al VI-lea. Cei doi oficiali au vorbit despre „nivelul excelent al relațiilor între România și Regatul Spaniei” în mai multe domenii, inclusiv „la nivel uman, în contextul bunei integrări în societatea spaniolă a celor peste un milion de români care trăiesc și muncesc în această țară.” Discuțiile s-au referit și la președinția Consiliului UE, pe care România o va exercita în 2019.