Cioloș: ”Dacia are o contribuție importantă la creșterea economică”

Update

Premierul Dacian Cioloș spune că Dacia este o contribuție importantă la creșterea economică. De asemenea, acesta a declarat faptul că se caută investitori pentru a face cercetare tehnologică. Trebuie stimulată piața automobilelor noi.

Dacia Cioloș a precizat că, în acest sens, a fost pus în aplicare și programul Rabla pentru acest an. Acest sistem ar trebui să contribuie la stimularea achiziționării de mașini noi, numai că pentru programul Rabla ar mai trebui o viziune nouă, în ceea ce privește bugetul, un buget ce nu ar trebui să fie estimat doar pe un an, ci pe o perioadă de 2-3 ani.

De asemnea, autostrada Pitești-Sibiu rămâne încă o prioritate a Guvernului pe care îl conduce. Întrebarea nu este dacă se va finaliza proietul autostrăzii, ci când se va întâmpla acest lucru.

Premierul României se află în aceste momente într-o vizită oficială în județul Argeș, la Uzina Dacia. Vizita premierului survine solicitării noii conduceri a Uzinei și a fost intermediată de prefectul Cristian Soare. Tema principala a discuțiilor vizează construirea autostrăzii Pitești - Sibiu. Pe ordinea de zi mai sunt însă trecute și alte subiecte legate tot de infrastructură, subiecte cum ar fi Transfăgărașanul.