PREMIERA ÎN ROMÂNIA! Piteșteanca Lavinia Chițu a tradus prima melodie pentru surdo-muți!

Persoanele surdo-mute întâmpină o barieră de comunicare atunci când doresc să relaționeze cu cei din jur sau pur și simplu când doresc să se relaxeze prin intermediul canalelor media, fie ascultând o melodie, fie privind un film.

Piteșteanca Lavinia Chițu, în vârstă de 26 de ani, a realizat alături de artiștii Connect-R și Andra prima piesă care poate fi înțeleasă și de către persoanele surdo-mute.
Lavinia a fost contactată de casa de discuri cu care cei doi artiști colaborează, tânăra acceptând încântată să traducă piesa „Semne”. Varianta originală a melodiei a apărut acum câteva săptămâni, ulterior artiștii dorind să facă și această variantă care poate fi înțeleasă de către oamenii fără auz.  Piesa a fost promovată pe YouTube, urmând ca în cel mai scurt timp să apară și pe canalele de muzică.

Lavinia Chițu speră ca această piesă să ajungă în topuri și de ce nu, poate în viitor vor exista interpreți mimico-gestuali care să traducă piese pentru surdo-muți în cadrul emisiunilor unde sunt prezentate cele mai bune piese ale momentului.

Lavinia s-a implicat de-a lungul timpului în mai multe acțiuni pentru surdo-muți, cum ar fi campania inițiată de MAI privind numărul unic de urgență pentru surdo-muți, 113.