PREMIERĂ! DIICOT își suspendă activitatea!

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a decis, cu 221 de voturi din 231 de procurori, să suspende activitatea zilnic, între orele 8.00 și 12.00, de mâine și până pe 8 martie. În acest interval de timp vor fi soluţionate doar urgenţele, respectiv cauzele cu arestaţi sau alte situaţii operative ce nu suportă amânare, arată un comunicat al instituției.

CITEȘTE ȘI ... Procurorii din Argeș își suspendă activitatea pentru trei zile

Procurorii DIICOT protestează astfel față de modalitatea în care puterea executivă, în calitate de legiuitor delegat, a înțeles să adopte a patra modificare legislativă într-un interval de 6 luni, prin ordonanță de urgență, a „legilor justiției”, acte normative organice de a căror claritate și predictibilitate depinde însăși normala funcționare a sistemului judiciar. Aceste serii de modificări substanțiale inițiate în decursul a câtorva luni sunt de natură să afecteze grav atât activitatea Consiliului Superior al Magistraturii, pe cea a Ministerului Public, cât și buna funcționare și stabilitatea sistemului de justiție în ansamblu, cu consecințe asupra modului de înfăptuire a actului de justiție, arată procurorii DIICOT.

CITEȘTE ȘI ... ACUM! Accident stupid în Pitești - Mașină fără șofer...

Parchete și instanțe din mai multe județe ale țării au protestat încă de spătămâna trecută și au anunțat că vor suspenda activitatea săptămâna aceasta, în semn de protest față de OUG 7. Ei cer abrograrea ordonanței.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat astăzi că Guvernul nu va renunța la OUG 7, dar că pot fi făcute modificări.


Sursa: Digi24.ro