Preliminarii Euro 2020: Etapa 7 poate aduce primele echipe calificate matematic

Campionatul European de fotbal din 2020 incepe sa prinda contur, iar cu patru etape inainte de finalul calificarilor sunt echipe care se pot declara calificate. Dupa runda a saptea, o parte dintre ele isi pot asigura matematic calificarea, una dintre ele chiar din grupa din care face parte si Romania.


Intreruperea campionatelor europene este prilej de bucurie pentru pariorii din Romania si nu numai, pentru ca putine au fost surprizele inregistrate in aceasta campanie de calificare la Euro 2020. Cu atat mai mult cand Romania este si ea implicata, urmand sa le intalneasca pe Insulele Feroe si Norvegia. Sunt o multitudine de pariuri pe seama celor doua confruntari. Daca nu stii sa pariezi, acest ghid te ajuta sa te familiarizezi cu pariurile sportive din fotbal.

 

 

 


Echipele mici nu-si depasesc conditia


Cele mai slabe echipe din fiecare grupa sunt la locul lor, pe ultimele locuri, dovada ca un au fost capabile sa-si incurce adversarele. Letonia, Gibraltar, Estonia, San Marino, acestea sunt echipe care nu au reusit pana in acest moment sa adune vreun punct. De asemenea, sunt 11 echipe care inca nu au bifat primul succes in aceste preliminarii. Trei dintre ele sunt si fara gol inscris, ceea ce arata nivelul slab al unora dintre echipe.


La polul puterii sunt echipe care se pot bucura de punctaj maxim dupa cele sase meciuri jucate sau cinci, in functie de numarul de echipe din grupa lor. Spania, Italia si Belgia au reusit sa puna in dreptul lor 18 puncte din sase meciuri. In schimb, Anglia, dupa doar patru meciuri disputate, are tot atatea victorii si este lider in Grupa A. Ele sunt si formatiile care se pot califica matematic daca isi vor castiga meciurile programate in aceasta etapa si nu sunt meciuri foarte grele, dupa cum arata programul:


•    Cehia - Anglia, 11 octombrie
•    Norvegia - Spania, 12 octombrie
•    Belgia - San Marino, 10 octombrie
•    Italia - Grecia, 12 octombrie

 

 


Grupa I, singura unde ambele echipe se pot califica matematic


Lucrurile sunt foarte simple pentru calificarea la Campionatul European din 2020. Primele doua echipe din fiecare grupa vor merge direct la turneul final din vara anului viitor. Cele mai multe dintre echipe sunt favorite atat prin prisma diferentei de valoare, cat si privind oferta caselor de pariuri. Italia, Belgia, Spania si Anglia sunt echipele care au cele mai mici cote privind calificarea direct de pe primul loc.  


Italia, Spania si Belgia sunt echipele care isi pot asigura matematic calificarea cu trei runde inainte de finalul acestor preliminarii. Toate acestea au cel putin opt puncte avans spre deosebire de echipele de pe locurile al treilea din fiecare grupa. De asemenea, Grupa I este singura unde cele doua echipe se pot califica matematic. Este vorba despre Belgia si Rusia, care deja au avans considerabil fata de celelalte colege din grupa.

 


Clasament Grupa I
•    Belgia - 18 puncte
•    Rusia - 15 puncte
•    Kazakhstan - 7 puncte
•    Cipru - 7 puncte
•    Scotia - 6 puncte
•    San Marino - 6 puncte

 

 


La fel de interesante sunt si calculele in Grupa F, acolo unde Romania joaca pentru calificarea la al saselea Campionat European. Tricolorii sunt avantajati de program, vor juca acasa cu Norvegia si Suedia, principalele lor contracandidate la lupta pentru locul al doilea. Exista si impedimente, faptul ca jocul cu nationala norvegiana se va juca fara spectactori. Un alt aspect de luat in calcul este victoria obligatorie in fata Suediei, cat si cel putin o remiza cu Norvegia.


•    Romania - Norvegia, 15 octombrie, “Arena Nationala”
•    Romania - Suedia, 15 noiembrie, “Arena Nationala”

 


Calificata si la editia precedenta a Campionatului European, Romania incepea atunci turneul din pozitia a 22-a in clasamentul FIFA. Dupa mai bine de trei ani, Cosmin Contra & Co. raman in preajma acelor locuri, aflandu-se pe locul 25, cu 1496 de puncte.