Prefectura Arges - la un pas să ardă precum cea din Suceava!

Pe 6 martie, mansarda Palatului Administrativ de la Suceava era în flăcări. Incendiul violent  care a distrus câteva birouri a pornit de la un conductor defect, iar propagarea flăcării a fost favorizată de structura de lemn aflată în mansardă. În aceeași perioadă, un episod similar a fost la un pas să se întâmple și la Prefectura Argeș. 


În primele sale zile de activitate, când a rămas peste program, prefectul Emilia Mateescu a simțit miros de fum în zona biroului său și a observat că o priză sfârâie.

„Era seara, nu mai eram decât eu la birou, când mi-a atras atenția mirosul de fum. O priză se arsese și făcea o flăcărică. Am avut noroc că nu a dat de lemn, după cum mi-au spus reprezentanții de la ISU, că eram Suceava doi. Am ieșit pe hol să caut un extinctor și am găsit ceva din Evul Mediu, mai degrabă îl puteam folosi ca armă albă decât pentru a stinge un incendiu.”, ne-a povestit prefectul de Argeș, Emilia Mateescu.

Pentru a evita asemenea incidente pe viitor, chiar pe 8 martie, aceasta a solicitat Inspectoratului pentru Situații de Urgență un control riguros privind respectarea normelor de prevenire a incendiilor în clădirea în care funcționează Instituția Prefectului Argeș.

„Am constatat că instalația electrică este veche de prin 1959 și nu putem face nimic ca să o schimbăm, deoarece clădirea este luată în administrarea Consiliului Județean Argeș, care are un proiect pe fonduri europene ce vizează eficientizarea energetică a Palatului Administrativ. Însă, dacă nu putem schimba instalația, măcar să știm pe unde să ieșim din incintă, în cazul unui incendiu, iar ISU să ne spună exact ce avem de făcut, să avem stingătoare funcționale etc. Mi se pare inadmisibil ca în 30 de ani să nu se facă nimic în această clădire! Când a fost concepută erau puține aparate consumatoare de energie, comparativ cu momentul actual când sunt suprasolicitate prizele, cu tot felul de echipamente.”, a mai explicat prefectul Emilia Mateescu. 
 

 

Preluat: saptamanalul ancheta