Prefectul solicită suspendarea creșelor și after-school-urilor!

În aceste momente, la sediul Prefecturii Argeș, se desfășoară o conferință de presă în care Emanuel Soare a solicitat suspendarea activității creșelor și after-school-urilor din județ (private sau de stat) în contextul răspândirii cu rapiditate a noului coronavirus. Decizia a fost luată în Comitetul pentru Situații de Urgență.

CITEȘTE ȘI ... UPDATE: 31 de cazuri confirmate de COVID-19 în România

Reamintim că, începând din această dimineață, unitățile școlare din învățământul preuniversitar s-au închis până la data de 22 martie, cu posibilitatea prelungirii măsurii.

”Nu putem merge pe jumătăți de măsură. Rugămintea noastră este ca acest lucru să fie pus în practică astăzi până la finalul săptămânii viitoare.”

 

CITEȘTE ȘI ... Se extinde linia ”zonelor roșii”! Cei care vin din nordul Franței și Madrid vor intra în carantină

 

 

Elevi, stați acasă!


Măsura suspendării cursurilor în școli a fost luată pentru evitarea unei răspândiri a virusului COVID-19, motiv pentru care elevii sunt rugați să stea acasă și să evite aglomerația.

”Cursurile s-au suspendat pentru ca elevii să stea acasă, nu să mergă în cluburi sau alte localuri, unde să stea în aglomerație.”, a adăugat acesta.

 

CITEȘTE ȘI ... Întreaga Italie intră în carantină, din cauza coronavirusului

 

 

Profesorii - prezenți la serviciu!


În prezent, în școlile din Argeș, conform autorităților, cadrele didactive au fost chemate la post, la nivelul fiecărei instituții decizându-se modalitatea prin care personalul didactic își va desfășura activitatea. Prefectul face un apel către profesori să evite ședințele cu personal numeros.

”Recomandarea noastră este, pentru a preveni răspândirea virusului, ca școlile care au personal numeros să nu organizeze activități în care să se creeze aglomerații. Dacă se adună toți în ședință reprezintă o aglomerație.
Probabil astăzi s-au întalnit pentru a vedea cum se organizează, dar recomandarea noastră este să evite să intre în contact.

Toți trebuie să colaboram, pentru că este o amenințare care ne poate atinge pe fiecare în parte. Vrem să învățăm din greșelile altora, pentru a nu le comite și noi.”

 

 

CITEȘTE ȘI... Organizatorii Untold şi Neversea, mesaj pentru fani în contextul răspândirii coronavirusului

 

Solicitați avizul DSP Argeș pentru evenimente!

Așa cum am prezentat și zilele trecute, evenimentele cu peste 200 de persoane se vor desfășura doar cu acordul DSP. Direcția de Sănătate Publică va analiza în baza unor criterii modalitatea de organizare a unei activități de acest fel. Totuși, autoritățile județene solicită unităților private (cluburi, restaurante sau spații de recreere) să solicite avizul DSP Argeș și pentru activități cu un numar mai mic de 200 de persoane.

 

CITEȘTE ȘI. ... Suspendarea zborurile spre și din Italia: Cum recuperezi banii plătiți pe bilete

 

Târgurile săptămânale și evenimentele din comunele argeșene - stopate!

 

Dan Manu, vicepreședintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a anunțat stoparea la nivelul comunelor a evenimentelor, târgurilor săptămânale și zilelor de comună.

”Sunt măsuri dure, dar absolut necesare pentru a preveni răspândirea. Cazuri vor fi, problema este când. De aceea trebuie să luam toate măsurile de prevenție.
Să luam masuri locale pentru a avea aparatura și posibilitatea de identificare a virusului, dar și soluțiile necesare, din timp, pentru a putea oferi internare argeșenilor diagnosticati cu COVID-19.”, a declarat Dan Manu.

 

 

CITEȘTE ȘI. ... Glovo a intrat pe piața din Pitești!

 

ISU Argeș: ”Situațiile excepționale cer măsuri excepționale”

 

Bogdan Olar, inspector-sef în cadrul ISU Argeș, le solicită argeșenilor calm și conduită personală.

”Vreau să atrag atenția că pentru fiecare cetățean există obligativitatea să respecte o serie de norme de conduită și reguli de sănătate.
Fiecare să se gândească la persoana sa și la familia sa, să ia cele mai bune măsuri de precauție. 
Situațiile excepționale cer măsuri excepționale. Trebuie să ascultăm sfaturile primite de la autorități. Nu trebuie să intrăm în panică, să fugim sau să ne lamentăm. Trebuie să acționam rational!”

 

 

 

Argeșul - pregătit  pentru carantină!

 

La acest moment, 225 argeșeni se află în izolare la domiciliu și nicio persoană în carantină. Dan Manu, vicepreședintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, consideră că situația se va schimba în următoarea perioadă.

”Sunt sigur că, în câteva ore, însă, vom avea și în carantină, deoarece avalanșa de la graniță ne vizează și pe noi. Spațiile de carantină de la granițe se vor bloca, iar cetațenii vor fi direcționați către județele de domiciliu. 
Noi avem capacitatea de a carantina orice persoană care va primi această recomandare.”