Dintr-un comunicat de presă aflăm că Prefectul Emanuel Soare a participat joi la o întâlnire cu cei din conducerea uzinei Dacia, în contextul în care în județ se fac verificări privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 de către agenții economici. 

Întâlnirea a avut loc în condițiile în care, în spațiul public, se vehiculau informații conform cărora foarte mulți angajați ai uzinei ar fi infectați cu noul coronavirus. 

Reprezentanții Dacia i-au prezentat prefectului situația epidemiologică de la nivelul fabricilor, precum și măsurile care s-au luat. 

Numărul angajaților Dacia infectați cu virusul SARS-CoV-2 este mic, situația fiind monitorizată atent de către DSP Argeș.

“Am constatat profesionalismul cu care conducerea uzinei Dacia tratează problema punerii în practică și a verificării permanente a măsurilor de prevenire a răspândirii acestui virus. Uzina Dacia este un exemplu de bune practici în domeniul identificării de măsuri eficiente de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 și poate fi un model de urmat pentru alți agenți economici și instituții din țară. 
Măsurile de prevenire sunt impecabile, se verifică permanent respectarea lor, se analizează situațiile apărute și sunt căutate permanent soluții noi. Nu există focare importante în cadrul uzinei, majoritatea cazurilor neavând legătură între ele, putând fi puse, cel mai probabil, pe seama răspândirii comunitare a virusului. 
Numărul cazurilor pozitive nu este îngrijorător și nu se situează la nivelul celor vehiculate în mass-media locale. Au fost discutate modalități de eficientizare a măsurilor de prevenire care trebuie avute în vedere, atât în interiorul fabricilor, cât și în exteriorul acestora, în spațiile în care se organizează transportul lucrătorilor, pentru evitarea aglomerărilor, păstrarea distanței fizice.
Direcția de Sănătate Publică este în contact permanent cu conducerea și medicii uzinei Dacia, situația fiind monitorizată constant. Am reiterat importanța intensificării campaniilor de conștientizare a tuturor lucrătorilor cu privire la respectarea, cu strictețe, a tuturor măsurilor de prevenire, atât în timpul programului de lucru, cât și în timpul liber, evitându-se, cu orice preț, expunerea inutilă la riscuri suplimentare de infecție cu virusul SARS-CoV-2”
, a declarat prefectul Emanuel Soare după întâlnire.