Prefectul Emilia Mateescu - misiune sub acoperire la coadă la Permise

Coada de la Permise și Înmatriculări este deja brand local și, cu toate măsurile dispuse, tot nu s-a putut ajunge la desființarea ei. Serviciul este în subordinea Instituției Prefectului Argeș. Emilia Mateescu, noul prefect, la doar câteva zile de la depunerea jurământului, într-o dimineață, s-a pus și ea la coadă, mânată de curiozitate.

„Am vrut să văd de ce se stă atât de mult și de ce avem cozi, în ciuda programărilor.”, ne-a mărturisit aceasta.

Și a stat, ca orice argeșean obișnuit! Prima constatare a fost că unele persoane vin mai devreme decât au programarea, doar ca să fie acolo. Până la urmă aceștia își asumă să mai și aștepte. Dar problema nu este doar în exterior.

„După ce se intră la ghișee, am observat că se mai stă circa 20 de minute până cetățeanul își soluționează problema. Cele mai multe persoane erau la schimbări de permise și înmatriculări, iar la depuneri de dosare pentru examen cele mai puține. Dezamăgirea mea a fost că un ghișeu din patru era închis și, pentru că se păstraseră toate programările, cele trei deschise erau cam aglomerate. Ca să nu mai zic că nici la acelea nu erau mereu funcționarii prezenți”, ne-a declarat aceasta despre experiența sa.

Deși a dorit ca totul să fie făcut fără ca cei din Serviciu să știe că este prezentă în instituție, identitatea i-a fost devoalată într-un final de un cunoscut venit să își depună și el o solicitare. 
Ca o primă concluzie trasă în urma observației la fața locului, prefectul Emilia Mateescu ne-a declarat că este nevoie de mărirea timpului dintre programări și de funcționarea la capacitate optimă a tuturor ghișeelor. De asemenea, a adăugat că se fac demersuri, în continuare, pentru schimbarea spațiului  dedicat acestui Serviciu, demers demarat de predecesorul său, Emanuel Soare. 


Preluat: saptamanalul ancheta