Prefectul Emanuel Soare - Mesaj cu ocazia zilei Veteranilor

Emanuel Soare, prefectul județului Argeș a transmis un mesaj cu ocazia zilei veteranilor de război: 

“Astăzi este ziua în care îi sărbătorim pe militarii care ne-au reprezentat cu profesionalism și curaj în teatrele de operații, care au luptat cu vitejie în două conflagrații mondiale, dar este și ziua în care ne plângem eroii. Pe 11 noiembrie 1918, ora 11,00, s-a semnat Armistiţiul între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial şi se creau condiţiile necesare realizării, în ţara noastră, a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Pentru Armata Română, data are și altă semnificație- pe 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar român decedat în teatrul de operaţii din Afganistan. I-au urmat zeci de eroi, care ne-au amintit tuturor cât de prețioasă este libertatea. Recunoștință și respect datorăm și veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru curajul şi spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă pe timpul războiului. Sunt oameni care au făurit istoria și ale căror nume se află în filele ce descriu faptele eroice dovedite pe câmpurile de bătălie pentru apărarea Patriei şi păstrarea fiinţei Neamului Românesc.

Datorită eforturilor Guvernului, Armata Română se află acum în plin proces de înnoire a tehnicii militare. Noile achiziții contribuie la consolidarea rolului țării noastre de pilon regional de stabilitate şi securitate în cadrul NATO şi al Uniunii Europene. La ceas de sărbătoare, vă adresez, dragi veterani, cele mai calde şi sincere felicitări, multă sănătate şi împliniri personale!”