Prefectul de Argeș - soluții pentru piața din Câmpulung!

Prefectul Emanuel Soare și directorul cancelariei prefectului, câmpulungeanul Lucian Ionescu, au fost azi în municipiul Câmpulung, în Piața Centrală, pentru a găsi soluții în vederea desfășurării activităților comerciale în cadrul halei metalice . Aceștia au convenit cu primarul Elena Lăsconi și viceprimarul Nicolae Zaharia ca piața să fie reamenajată, prin demontarea pereților laterali din geam,  pentru a face posibilă ventilarea aerului, prin amenajarea circuitelor pentru clienți și implementarea  unor măsuri de dezinfectare, termometrizare și încălzire. În prezent, comercianții își desfășoară activitatea în exterior, respectând prevederile HG935/ 5.11.2020, prin care s-a suspendat activitatea piețelor agroalimentare în spații închise. Soluția propusă de reprezentanții Instituției Prefectului a fost agreată de către DSVSA Argeș .

“În acest moment toate piețele din județ sunt deschise și reamanajate, să îndeplinească noile cerințe. Am desființat anumite geamuri sau uși, s-a încercat această variantă și am avut înțelegere din partea instituțiilor. Autoritățile locale au responsabilitatea să implementeze soluțiile și să ofere un minim de condiții comercianților”, a declarat prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

În următoarele zile, viceprimarul Nicolae Zaharia se va ocupa de implementarea soluțiilor stabilite și de dezinfectarea integrală a halei metalice a Pieței Centrale din Câmpulung.

CITEȘTE ȘI ... "Ziua Z" în Justiția din România. La Pitești, 7 rețineri pentru proxenetism

Dumitru Sorin Sorescu, directorul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, transmite următoarele:

Avand in vedere prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 15 octombrie 2020, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19 potrivit carora „se suspenda activitatea pietelor agroalimentare in spatii inchise ...”, va comunicam punctul de vedere cu privire la modul de organizare a acestora, astfel:
-    In urma discutiilor purtate cu primarii si administratorii pietelor agroalimentare din judetul Arges s-a convenit si s-au realizat masuri necesare desfasurarii activitatilor comerciale astfel incat sa se asigure conditii corespunzatoare de prevenire a infecției cu COVID-19.
-    Masurile luate asigura expunerea alimentelor in spatii deschise si/sau ventilate corespunzator, dispunerea meselor la distanta corespunzatoare, organizarea de piete volante cu acces la utilitati si dotari specifice (substante de igienizare), efectuarea de actiuni periodice de igienizare a spatiilor pavimentelor si suprafetelor de lucru.


Urmare a celor mai sus mentionate consideram ca functionarea pietelor de pe raza judetului Arges se face cu respectarea regulilor generale de igiena in vederea prevenirii infectiei cu COVID – 19, astfel incat atat producatorii particulari cat si agentii economici sa-si poata desfasura activitatea.