Președintele României a strâns gunoaiele de pe malul Argeșului | Sursa Ta


Președintele României, Klaus Iohannis, a strâns gunoaiele de pe malul râului Argeș, în județul Ilfov, în cadrul campaniei ”Let’s Do It, Romania!”.

CITEȘTE ȘI... (VIDEO) Incendiu puternic pe drumul 23! Un bărbat a suferit arsuri de gradul 1

Acțiunea a avut loc într-o zonă greu accesibilă, pe malul râului Argeș, în apropierea localității Dărăști, județul Ilfov.

”Trebuie să acceptăm cu toții că marginea drumului și albia râului nu sunt gropi de gunoi. Depinde de noi să avem grijă de mediul înconjurător și putem să participăm activ la acțiuni de colectare a deșeurilor pentru a proteja natura. Este momentul pentru acțiuni decisive și din partea primarilor și autorităților locale. LetsDoItRomania!” - a transmis șeful statului pe rețelele de socializare.

”Let’s Do It, Romania!” este cea mai mare mișcare socială din țară, cunoscută pentru inițiativele sale de mediu.

“Am venit astăzi, aici, ca să adunăm gunoaie, ca să adunăm gunoaie aruncate de concetăţeni de-ai noştri care încă nu au înţeles, din păcate, că natura nu este groapă de gunoi. Pe drumul încoace, probabil aţi observat peste tot gunoaie, moloz la marginea drumului şi cred că este momentul s-o spunem foarte clar şi apăsat - trebuie să acceptăm cu toţii că marginea drumului nu este groapă de gunoi, albia râului nu este groapă de gunoi. Depinde de noi să avem grijă de mediul înconjurător”, a spus Iohannis, potrivit Agerpres.

El a subliniat că “nu există viaţă sănătoasă fără un mediu sănătos”.

“De aceea, nu e suficient să ne enervăm dacă vedem o grămadă de gunoaie lăsate de cineva care atât a înţeles. Trebuie să facem ceva. Acest ‘să facem ceva’ poate să aibă forma acţiunii de astăzi”, a adăugat şeful statului.


Sursa: stirileprotv.ro
Foto: Administraţia Prezidenţială