Președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu: “Blocaj total în transportul zonei metropolitane Piteşti!”

Liberalii argeșeni, prin vocea liderului Adrian Miuțescu, trag un semnal de alarmă cu privire la degringolada totală în care se află în acest moment transportul local în fosta zonă metropolitană Pitești.

Atât șeful PNL Argeș, cât și consilierii județeni din partea partidului sunt de părere că cei mai afectați de lipsa de implicare a factorilor decizionali sunt elevii, îngrămădiți în autogările Piteștiului, făcând cu greu față condițiilor meteorologice, în niște condiții despre care ai putea spune cu greu că sunt decente și în parametrii normali.

Șeful PNL, Adrian Miuțescu acuză actuala conducere a Consiliului Județean de faptul că a pasat această situație primăriilor care alcătuiau zona metropolitanaă: Albota, Bascov, Băbana, Mărăcineni, Moşoaia, Miceşti, Ştefăneşti. La sfârșitul lunii august,  printr-o decizie a Consiliului Județean, au fost introduse 11 trasee noi județene și au fost semnate protocoalele de colaborare cu operatori de transport acreditaţi, ce urmau să asigure transportul pe rutele din zona metropolitană Pitești, situaţia s-a încurcat: mulți operatori de transport au contestat hotărârile CJ Argeș, și unul dintre ei a avut câștig de cauză în instanță, blocând întregul demers.Până la clarificarea situației în instanță, autoritățile locale pot organiza trasport public local cu staţii în fiecare localitate, doar pe traseele județene deja existente. Această situaţie a inflamat serios spiritele, iar acest lucru s-a putut sesiza şi la ultima şedinţă a colegiului prefectural. Mai mulţi primari din localităţile afectate de această situaţie, chiar social-democraţi, au adus reproşuri preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, din cauza neclarificării acestei situații.

“Prin consilierii judeţeni am atras în permanenţă atenţia rezolvării problemei transportului metropolitan şi am acuzat Consiliul Judeţean condus de către majoritatea PSD-ALDE că nu este în stare să rezolve această necesitate a cetăţenilor din zona adiacentă municipiului Piteşti” a declarat preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu.