Președintele Manu, apel: Vom fi puși în imposibilitatea de a asigura asistență medicală!

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, lansează un apel către argeșeni pentru respectarea măsurilor de protecție, cum ar fi distanțarea fizică, purtarea măștii în spațiile publice, igienă și evitarea aglomerației. Acesta vorbeste despre perioada grea pe care o traversăm și creșterea dramatică a cazurilor de infectare cu COVID-19 în Argeș, dar și despre îngrijorarea tuturor autorităților și anume imposibilitatea de a asigura asistență medicală.

CITEȘTE ȘI ... ATI-ul COVID se va muta la Secția de Boli Infecțioase din Pitești!

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a luat următoarea măsură, și anume înființarea unei secții externe a Spitalului Judetean (pentru asimptomatici) in hotelul Primariei Pitesti de pe strada Eroilor. Secția va avea o capacitate de 35-40 de paturi, șapte ventilatoare și șapte aparate de asistență medicală în profil terapie intensivă.

“Am ținut neapărat ca astăzi să vă dau un mesaj din suflet și pentru suflet, atât în calitate de medic cât și în calitate de cetățean. Argeșeni și musceleni, traversăm o perioadă nu bună. Numărul de infectați a crescut dramatic în județul Argeș. Ține de noi și numai de noi dacă acest număr se va mări în continuare. Respectați măsurile de protecție! Păstrați distanțarea fizică, purtați măști în spațiile închise, spălați-vă pe mâini cu apă și săpun mai mult decât este necesar și evitați aglomerațiile! În acest fel putem preveni. Repet, numărul infectărilor a crescut dramatic începând cu acest week-end. Vom fi puși în imposibilitatea de a asigura asistență medicală permanentă, de spitalizare, celor care sunt într-un stadiu mediu sau critic privind starea de sănătate. Înțeleg foarte bine că ne-am plictisit, că ne-a ajuns o asemenea perioadă lungă de timp cu restricții, dar nu cred că trebuie să ne relaxăm mai mult și să nu respectăm aceste reguli. Nu uitați, în orice colț din lume, în orice stat foarte avansat sau în state cum suntem noi, numărul de paturi în unitățile sanitare este limitat, iar rostul nostru este acela de a face posibilă internarea celor motivați, în așa fel încât să le garantăm viața. Garantarea vieții depinde, în egală măsură, de noi toți, dacă știm, înțelegem și respectăm acele câteva norme. Trebuie să limităm îmbolnăvirile pentru că, după cum vedem, virusul se multiplică rapid, este o contaminare colectivă, în masă, și nu ne dorim acest lucru, în special pentru cei care sunt vulnerabili, care au comorbidități și pentru persoanele care au o anumită vârstă.
Ca noutate, în ceea ce privește organizarea sanitară din județul Argeș, începând de astăzi, va fi dată în folosință o nouă locație ca secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Pitești, unde vor fi internați asimptomaticii. Tot în această săptămână, urmează să funcționeze un nou Compartiment de Terapie Intensivă pentru cei care sunt purtători de COVID și au nevoie de asistență medicală în terapie intensivă. Noua secție externă a Spitalului Județean se află în Pitești și are o capacitate de 35-40 de paturi, iar Compartimentul de Terapie Intensivă COVID va funcționa, alături de Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, la Centrul de Diagnostic si Tratament și va avea șapte ventilatoare și șapte aparate de asistență medicală în profil terapie intensivă”. declară Dan Manu.

 

 

Raportat la cifrele zilei, Argeșul anunță 770 cazuri, cu 26 mai multe decat cele de ieri. La nivelul intregii tari, astazi sunt 26.582 cazuri.

La acest moment, conform datelor DSP, în Argeș, situația epidemiologică arată în felul următor:

-persoane aflate în carantină: 2;
-persoane internate în spital: 428;
-persoane vindecate: 237;
-persoane decedate: 39.

 

Trei persoane au decedat în ultimele zile, numărul argeșenilor morți în urma infectării cu noul coronavirus ajungând la 39.

Vorbim despre un bărbat, în vârstă de 70 de ani, internat pe 26 iunie la secția UPU a Spitalului Județean de Urgență Pitești și decedat a doua zi. Suferea și de alte afecțiuni, cum ar fi:HTA grad III, fibrilație arterială, infarct miocardic vechi, diabet zaharat, insuficiență renală cronică, obezitate.
Un alt bărbat, în vârstă de 82 de ani, a fost internat pe 25 iunie la Spitalul Județean de Urgență Pitești, secția Medicală II, apoi transferat la Spitalul Orășenesc Mioveni secția ATI, unde a decedat astăzi. Suferea de diabet zaharat și HTA.
Al treilea deces este în cazul unui argeșean de 68 de ani internat pe 16 iunie la Spitalul Municipal Câmpulung, secția Neurologie, și apoi transferat la secția ATI patru zile mai târziu. Bărbatul a decedat ieri. Suferea și de alte afecțiuni, cum ar fi: AVC-uri ischemice sechelare, tetrapareză spastică, fibrilație arterială, insuficiență renală, etilism cronic, polineuropatice alcoolică.