Președintele anunță CARANTINĂ totală! Recomandările devin OBLIGAȚII!

Președintele anunță CARANTINĂ totală! Recomandările devin OBLIGAȚII!


Președintele Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu puțin timp în cadrul unei declarații de presă că pe terioriul țării va fi declarată carantină totală. Cu alte cuvinte, recomandările din Ordonanța Militară dată în urmă cu câteva zile devin obligații.

„Se vor introduce noi restricții de circulaței, ce a fost până acum o recomandare devine o obligație, după principiul stăm acasă. Oamenii pot ieși să meargă la serviciu, pentru cumpărături de alimente. Se introduc măsuri de supraveghere electronică pentru persoanele în izolare
Am decis să folosim și armata. Va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine publică, jandarmerie și poliție.”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Vor fi luate măsuri speciale în ceea ce privește persoanele cele mai vulnerabile, și anume cele cu vârsta peste 65 de ani. Pentru a fi protejate, vor practic obligate să stea tot timpul în casă.

„Pentru a proteja persoanele peste 65 de ani, se introduc restricții speciale. Vor trebui să stea practic tot timpul acasă
Aceste restricții vor fi prelucrate azi într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile, intră în vigoare de mâine.

Aceste restricții vor fi prelucrate azi într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile, intră în vigoare de mâine”, a completat președintele Klaus Iohannis.

 

Reamintim că până la această oră au fost confirmate 762 de cazuri COVID-19 în România.

CITEȘTE ȘI ... Bilanț COVID-19 în România: 762 de persoane infectate! 186 de cazuri noi

Prin urmare, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 186 de cazuri noi. Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași).

8 oameni au murit până acum.