Poștașii vor livra pensiile și alocațiile purtând măști și alte echipamente de protecție

Poşta Română a revenit asupra unei decizii delicate

La mijlocul săptămânii trecute, conducerea Poştei Române a decis să nu mai livreze pensiile şi alocaţiile suspecţiilor de infecţie cu coronavirus, anunţând, în acest sens, toate oficiile poştale din ţară prin intermediul unei circulare interne. Respectivul document, semnat de directorul general Horia Grigorescu, îi notifica pe subordonați că, „începând de la data prezentei (n.red. - 5 martie 2020), în toate locaţiile pentru care s-a instituit măsura de carantinare în spaţii special amenajate sau la domiciliu ori în care beneficiarii sunt în autoizolare, Poşta Română va suspenda orice activitate de livrare a trimiterilor poştale, a drepturilor de protecţie socială, precum şi a oricăror altor servicii/prestaţii care implică contactul direct între salariaţii poştali şi persoanele aflate în carantină/autoizolare”.


Situaţia se anunța a fi una destul de gravă: pe de o parte, oamenii nu îşi mai primeau drepturile financiare, iar, pe de altă parte, aceiași oameni sunt obligaţi de lege să nu îşi părăsească domiciliul. Din fericire - confirmă și conducerea Oficiului Argeș al Poștei Române - s-a revenit rapid asupra acestei decizii, stabilindu-se însă niște reguli de protecție extrem de ferme pentru factorii poștali care intă în contact cu populația aflată în carantină sau autoizolare. „Se vor achita drepturile normal, ca şi până acum, numai că poștașii vor purta măști și alte echipamente de protecție.”, ne-a declarat directorul Poştei Române - Oficiul de Poştă Argeş, Gabriel-Cristian Boeru.


De altfel, instituția a revenit cu un comunicat public în care se arată că  - în urma discuțiilor cu Minsiterul Sănătății - „s-a stabilit faptul că nu există riscul de contaminare, atâta timp cât distribuirea prestaţiilor sociale către persoanele aflate în autoizolare se realizează de către poştaşii dotaţi cu echipament, măşti, mănuşi şi ochelari de protecţie. Pentru cazurile excepţionale, şi anume persoane care sunt deja internate în spital, există posibilitatea întocmirii unei procuri în baza careia aparţinatorii vor putea ridica prestaţiile sociale cuvenite, precum şi toată corepondenţa.”. Poșta a anunțat, de asemenea, că până în acest moment, niciun beneficiar de prestaţii sociale nu a fost afectat.  „Aceste măsuri vizează protejarea angajaților noştri, dar şi protejarea populaţiei, limitând astfel răspândirea cu noul tip de Coronavirus. Poşta Română îşi reafirmă, astfel, rolul de partener social, atât al instituţiilor publice, cât, mai ales, al cetăţenilor”. 


Ministerul Sănătății va transmite către personalul Poștei Române 100.000 de măști de protecție, anunță presa națională.
 

 

 

Preluare Săptămânalul Ancheta