Pompier salvator în timpul liber! A acordat primul ajutor într-un grav accident

Pompierul argeșean, plutonierul major Constantin Constantin, se îndrepta în după-amiaza zilei de 23 iunie spre județul Sălaj la un curs de perfecționare. Între Boița și Lazaret, pe Valea Oltului, a fost martor a unui impact puternic între un autoturism și un camion.


Argeșeanul nu a stat pe gânduri și a intervenit cu promptitudine. ”Pentru că este paramedic, a trecut imediat la evaluarea victimelor, alături de echipajul medical sosit în același timp la fața locului. A observat că șoferul încarcerat prezenta leziuni incompatibile cu viața și s-a ocupat de acordarea primului ajutor calificat celorlalte două victime. După sosirea echipajelor profesioniste a rămas conectat la intervenție și a acționat împreuna cu colegii de la ISU Sibiu.”, specifică ISU Argeș.

CITEȘTE ȘI ... Motociclist rănit grav, la Valea Ursului! Șoferul unei mașini - căutat de polițiști


Din păcate, bilanțul accidentului nu a fost în totalitate pozitiv: șoferul camionului a primit îngrijiri medicale la fața locului, pasagerul din autoturism a fost transportat la spital în stare de inconștiență, iar șoferul a fost declarat decedat.


”Știm că nu suntem supraoameni și că, uneori, cu toate eforturile depuse, nu putem câștiga "lupta cu moartea", dar știm că încercăm tot ce ne stă în putință, cu dăruire, curaj și emoție.”, transmit pompierii argeșeni.